Umrl je Gašper Tič

Nasilne smrti v za zdaj še nepojasnjenih okoliščinah je danes v Ljubljani umrl igralec, avtor, režiser in televizijski voditelj, 44-letni Gašper Tič, po rodu iz Kopra.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Gašper Tič se je na AGRFT vpisal leta 1991, za vlogi v uprizoritvah Brechtove predstave Gospod Puntila in njegov hlapec Matti v režiji Jerneja Lorencija in StrniševihLjudožercih v režiji Aleša Novakaje leta 1996 prejel univerzitetno Prešernovo nagrado. Že v času študija je veliko igral, leta 1997 pa se je redno zaposlil v MGL. Tam je ustvaril vrsto izstopajočih likov in zanje prejel več nagrad, veliko pa je nastopal tudi v drugih gledališčih: v SNG Drama Ljubljana, Koreodrami Ljubljana, Gledališču Koper in Slovenskem stalnem gledališču Trst, pa tudi izven institucij.

Ukvarjal se je tudi s pisanjem, gledališko režijo in pedagogiko. Nastopil je v celovečernih filmih Oda Prešernu v režiji Martina Srebotnjaka, Kruha in iger v režiji Klemna Dvornika in Nika v režiji Slobodana Maksimovića. Posnel je veliko kratkih filmov in radijskih iger, veliko pa je nastopal tudi na televiziji. Za lik Ane Lize v oddaji Spet doma, ki jo je upodabljala njegova soproga Nataša Tič Ralijan, je leta 2006 prejel viktorja za posebne dosežke. Mlajši gledalci so ga vzljubili kot voditelja oddaj Iz popotne torbe in Firbcologi.

24. Primorski poletni festival bodo 2. julija na plaži v Valdoltri sklenili s ponovitvijo njegove zelo uspešne komedije Trio, ki jo je na oder koprskega gledališča postavil režiser Jaka Ivanc. AG


Najbolj brano