Sanje, polne poezije, glasbe, filma ...

V Brdih se bodo od četrtka do nedelje vrstile noči knjige in vina. Številne literarne in glasbene goste bo tja pripeljala založba Sanje, ki zadnja leta organizira festival Sanje v Medani, za vino pa bodo tudi na svojih domačijah poskrbeli domači vinarji.

Rok Zavrtanik (levo) in Tjaša Koprivec iz založbe Sanje napovedujeta bogat festival. Nastopil 
bo tudi  Jani  Kovačič (v sredini), ki je včeraj predstavil knjigo  pesmi Agencija za človeške vire.   Foto: Jana Krebelj
Rok Zavrtanik (levo) in Tjaša Koprivec iz založbe Sanje napovedujeta bogat festival. Nastopil bo tudi Jani Kovačič (v sredini), ki je včeraj predstavil knjigo pesmi Agencija za človeške vire.  Foto: Jana Krebelj

MEDANA, LJUBLJANA> “Potrudili se bomo obiskovalce očarati s programom,” je včeraj na ljubljanski predstavitvi letošnjega dogajanja v Brdih dejal direktor založbe Sanje Rok Zavrtanik. S tem namenom so na osrednje prizorišče v vilo Vipolže povabili šest pesnikov, še več glasbenikov, na programu pa imajo tudi stand-up komika.

Napovedujejo, da bodo dogodki obarvani s poezijo, glasbo, filmom in filozofijo. Na festivalu v Medani se bodo predstavili pesniki Glorjana Veber, Marko Tomaš, Jure Vuga, Milan Rakovac in Anja Golob. V treh dneh se bodo na odru zvrstili glasbeniki Rudi Bučar, Jani Kovačič in Ana Pupedan, Tamara Obrovac, Klemen Klemen in Jage babe. Svoj kabarejsko-verski spektakel napoveduje Andrej Rozman Roza, več glasbenih izvajalcev pa bo skupaj pripravilo večer šansonov Svetlane Makarovič ter popevke in šansone Frana Milčinskega - Ježka. Svoje bo v bero naštetih in še nekaterih dogodkov prispeval še Boštjan Gorenc - Pižama. “Pripravil bo literarni stand-up,” napoveduje Zavrtanik.

Dogajanje za najmlajše bo v Šmartnem, ki se bo v soboto spremenilo v pravljično vas. Letošnja festivalska novost bo sklop Pot pesmi in vina. Pot bo vsak večer vodila na drugo domačijo, kjer bo srečanje z umetniki festivala in pokušina vin.

JANA KREBELJ


Najbolj brano