Rotterdam tudi v Izoli

Program letošnjega Filmskega festivala v Rotterdamu, ki velja za najpomembnejšo odskočno desko novih filmskih talentov in sejalca novih filmskih trendov, šteje kar 400 filmov. Delček tega si bomo danes in jutri ogledali tudi v izolskem Art kinu Odeon, ki se bo poleg ljubljanskega Kinodvora ter mestnih kinov v Domžalah in na Ptuju v živo vklopil v festivalsko dogajanje.

             Francosko-tunizijski film Ko odprem oči govori o mladi 
uporniški tunizijski pevki pred arabsko pomladjo.
Francosko-tunizijski film Ko odprem oči govori o mladi uporniški tunizijski pevki pred arabsko pomladjo. 

IZOLA > “Izjemno veseli smo, da se bo Art kino Odeon Izola prvič spremenil v eno od prizorišč Mednarodnega filmskega festivala v Rotterdamu,” pravi vodja izolskega kina Petra Božič. “V festivalsko dogajanje se bomo vklopili z dvema projekcijama, ki ju bo hkrati s festivalsko premiero v Rotterdamu predvajalo več kot 40 kinov po Evropi. Po projekcijah bomo v živo predvajali festivalsko dogajanje v dvorani, poslušali bomo lahko pogovore s filmskimi ustvarjalci in svoje mnenje ali vprašanja postavili interaktivno prek twitterja. Gre za izjemno zanimiv dogodek in unikum v filmskem svetu, saj gledalcem po Evropi ponuja priložnost, da se udeležijo pomembnega mednarodnega filmskega festivala iz svojega najljubšega kinematografa.”

V Izoli bosta na ogled dva filma: danes Ko odprem oči (As I open my eyes) režiserke Leyle Bouzid, ki govori o mladi uporniški tunizijski pevki pred arabsko pomladjo, jutri pa Predsodki (Prejudice) režiserja Antoinea Cuypersa, variacija kultnih filmov Fanny in AlexanderIngmarja Bergmana in PraznovanjeThomasa Vinterberga.

Filma bosta na sporedu ob 20. uri, opremljena bosta s slovenskimi podnapisi, pogovor po projekciji pa bo v angleščini.

BP


Najbolj brano