Pankrti po 40. rojstnem dnevu še na turnejo

“Gospodje, jest vam ne verjamem!” so sinoči tulili Pankrti. V razgreti in baje razprodani dvorani Stožice, ki pa vendarle ni bila nabito polna, so 40. rojstni dan praznovali z Glenom Matlockom iz legendarnega angleškega pank benda Sex Pistols.

 Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Občinstvo, ki je počasi polnilo dvorano, so ogrevale predskupine Luto, Brez vprašanj, EightBomb in Hellcats, ob 21. uri pa so Pankrti na oder prikorakali ob posnetku himne za nogometni klub Slovan, ki so jo posneli leta 1986. Koncert so odprli s še leto starejšo Skupi, vse do svojih začetkov pa so segli z robatimi Lepi in prazni, Anarhist, Lublana je bulana ...

Pevec Peter Lovšin, kitarista Marc Kavaš in Bogo Pretnar, basist Boris Kramberger in bobnar Slavc Colnarič so na odru gostili tudi tistega, pri katerem so se učili - Glen Matlock, nekdaj basist pri Sex Pistols, je tokrat udrihal po električni kitari in s Pankrti nanizal pištolovske No Fun, Pretty Vacant, Anarchy In The U.K. in God Save the Queen, kasneje pa so ga povabili še k prepevanju klasike Bandiera rossa.

Kajpada so se v debelih dveh urah zvrstile še Jest sem na liniji, Kdo so ti ljudje, Metka, Za železno zaveso, Zadnja ljubezenska pesem, Umazane igre, Totalna revolucija, Zvečer v mestu, Osmi dan, Adijo, Ljubljana, nova To ni več Slovenija in druge, ki pa bi prijetneje zvenele v dvorani z boljšo akustiko.

Skupina je sinoči tudi napovedala novo turnejo: 17. novembra bo nastopila v Brežicah, večer zatem v Škofji Loki, 25. novembra v Kočevju, 25. decembra na božičnem žuru v Postojni, 29. novembra pa na prireditvi Novoletna doživetja v Novi Gorici.

Več o koncertu v Stožicah v ponedeljkovem časopisu.

AG


Najbolj brano