Mlado občinstvo nagradilo italijanski film Nevidni fant

Žirija, sestavljena iz mladih ljubiteljev filma, je nagrado Evropske filmske akademije namenila filmu Nevidni fant italijanskega režiserja Gabriela Salvatoresa. Najstnike je film prepričal z zgodbo o superheroju. Projekt, ki je nastal na pobudo Evropske filmske akademije, je letos hkrati potekal v 25 mestih Evrope, v Izoli že tretje leto.

Mladi ljubitelji filma so nagrado Evropske filmske akademije 
namenili filmu Nevidni fant italijanskega režiserja Gabriela 
Salvatoresa.
Mladi ljubitelji filma so nagrado Evropske filmske akademije namenili filmu Nevidni fant italijanskega režiserja Gabriela Salvatoresa. 

IZOLA > V sklopu filmskega dneva za mlado občinstvo z vzgojno-izobraževalno noto se je v vlogi filmskih žirantov preizkusilo več kot 50 najstnikov. Med tremi novimi mladinskimi filmi so izbrali filmNevidni fant italijanskega režiserja Gabriela Salvatoresa. Film je bil posnet v Trstu.

Poleg zmagovalnega sta se za nagrado potegovala še filma Tudi grdi ste v režiji irskega režiserja Marka Noonana in Moja sestra suhica švedske režiserke Sanne Lenken.

Vsaki projekciji je sledil pogovor o filmu in težavah, s katerimi se mladi soočajo pri odraščanju. Cilj projekta filmske vzgoje je oblikovanje samostojnih in kritičnih uporabnikov sodobnih medijev, so sporočili organizatorji.

Projekt je uvod v filmsko dogajanje 11. mednarodnega festivala Kino Otok - Isola Cinema, ki bo v Izoli med 3. in 7. junijem.

STA


Najbolj brano