Koncert v spomin Danilu Kocjančiču (foto)

V petek je Snack bar pokal po šivih. Razlog? Koncert, posvečen veliko prezgodaj preminulemu glasbeniku Danilu Kocjančiču, ki so ga pripravili njegovi glasbeni prijatelji ob 4. obletnici njegove smrti in postregli z vrsto Kocjančičevih glasbenih uspešnic.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ŽUSTERNA > Kako je bilo, preverite v fotogaleriji.

3. februarja se je pred štirimi leti poslovil Danilo Kocjančič (1949-2013), ustanovitelj številnih skupin, glasbenik ter eden največjih primorskih in slovenskih “hitmakerjev”. Na Koncertu v spomin na Danila Kocjančiča so nastopili Ladi Mljač, Jadran Ogrin, Slavko Ivančić, Drago Mislej Mef, Tulio Furlanič, Matjaž Jelen, Marino Legovič, Matjaž Sterže, Marjan Malikovič, Franci Čelhar, Matjaž Švagelj in drugi. Kocjančič je leta 1965 kot gimnazijec ustanovil skupino Kameleoni, s katero so v nekdanjo skupno državo prinesli rock'n'roll, v sedemdesetih letih je deloval v skupinah Boomerang in Labirint, desetletje kasneje je velike uspehe doživel s skupinama Prizma in Bazar, v devetdeseta leta pa vstopil s skupin Halo. Njegove uspešnice so prepevali Tinkara Kovač, Slavko Ivančić, Lara Baruca, Polona Furlan ... Ob koncu svoje glasbene poti je ustanovil še skupino Danilo Kocjančič & Friends.

Izkupiček od prodanih vstopnic so namenili Danilovemu skladu, iz katerega bodo mladim glasbenikom omogočili profesionalno snemanju v studiu Jork.

Spletno uredništvo


Najbolj brano