Doslej odmomljane, poslej zapisane

Ljubimje je četrta pesniška zbirka Patricije Dodič - Patre. Zbirko “doslej odmomljanih pesmi”, kot je podnaslovila knjigo, je predstavila na umetniškem večeru v bistriški knjižnici Makse Samsa.

Patricija Dodič - Patra, knjižničarka in vsestranska ustvarjalka  Foto: Andraž Gombač
Patricija Dodič - Patra, knjižničarka in vsestranska ustvarjalka  Foto: Andraž Gombač

ILIRSKA BISTRICA > Patricija Dodič je svojo letošnjo zbirko pesmi Ljubimje - v italijanščino jo je prevedla Jolka Milič - med bistriško občinstvo ponesla na literarnem večeru, ki ga je uvodoma s kitaro popestrila Simona Kropec.

Avtorico je kot vsestransko umetnico predstavila direktorica knjižnice Makse Samsa Damijana Hrabar, ki je navedla, da se Dodičeva - poleg tega, da je zaposlena kot bibliotekarka v kozinski knjižnici - ukvarja z mnogimi vejami umetnosti. Z literaturo kot pesnica, urednica, avtorica spremnih besed k pesniškim zbirkam in publicistka. Doma pa je tudi v likovnem svetu in kot ljubiteljska slikarka razstavlja samostojno, skupinsko in skupaj z življenjskim sopotnikom Tomažem Mahkovicem. V prostem času je tudi mentorica tečajev italijanščine in slovenščine, več let je strokovna sodelavka na JSKD za literaturo ter aktivna organizatorka in moderatorka kulturnih večerov.

Z avtorico se je o njeni pesniški zbirki pogovarjala Martina Kafol, odgovorna urednica založbe Tržaškega tiska, ki je knjigo Ljubimje tudi izdala.

Umetniški večer sta oblikovala tudi Mahkovic in umetnik Franjo Funkelj, ki je pesem iz pesniške zbirke tudi odigral. TMV


Najbolj brano