Bovec bo gostil deseti OrkesterkamP

Mladi glasbeniki se bodo tudi letošnje poletje družili v Bovcu, kjer bo v juliju potekala 10. izdaja mednarodne poletne orkestrske in komorne šole OrkesterkamP. Nanjo je prijavljenih 200 udeležencev iz Slovenije, Italije in Poljske.

Bovec bo ponovno prizorišče OrkesterkamPa.
Bovec bo ponovno prizorišče OrkesterkamPa. 

BOVEC > OrkesterkamP bo ponudil pet različnih tečajev orkestrskega, komornega in solističnega muziciranja: dva mladinska, od tega en pihalni in en godalni, dva festivalna - pihalni in godalni s tolkali ter solistični mojstrski tečaj violončela.

Orkestre bodo vodili domači dirigenti, kot so Martin Dukarič, Ksenija Brlek Trotovšek, Miha Rogina in italijanski dirigent Andrea Gasperini. Solistični tečaj Cellokamp pa bo potekal pod mentorstvom violončelista Jaka Stadlerja.

V festivalski ponudbi, ki jo bo oblikovalo 23 komornih in orkestrskih koncertov, bodo ob koncertih z udeleženci Orkesterkampa še koncerti gostujočih skupin na številnih prizoriščih v Bovcu in okoliških vaseh.

Orkestrske vaje bodo v veliki dvorani Kulturnega doma Bovec. Tam bodo tudi sekcijske vaje z nekaterimi mentorji in vaje za komorno igro v drugih dvoranah, slednje potekajo tudi v prostorih Stergulčeve hiše in razredih Osnovne šole Bovec.

Med gostujočimi zasedbami so Pihalni orkester Euritmia Povoletto iz Italije, Jazzberry KGBL, Klavirski trio Trikolon iz Avstrije, Cellostrike - ansambel violončelov Nova ter organista Izidor Ostan in Andreja Golež.

Festivalski koncerti bodo obiskali tudi Tolmin, Postojno, Bled, Lepeno, Log pod Mangartom in Trento, 24. julija pa bodo v Bovcu pripravili še zaključni in gala orkestrski večer.

STA


Najbolj brano