V lokalu so se stepli

Policija je morala popoldne posredovati v centru Ljubljane, saj so slovaški nogometni navijači prižigali bakle in uporabljali pirotehniko, v enem od lokalov pa so se zapletli v pretep. Enega navijača so zato morali odpeljati v klinični center, drugega so pridržali. Ostali navijači pa ne bodo smeli na tekmo, pač pa so že na poti proti meji.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Do incidentov je prišlo nekaj po 17. uri. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so se je avtobus z slovaškimi navijači - danes namreč v Stožicah poteka nogometna tekma med Olimpijo in slovaškim Trenčinom - ustavil na Kongresnem trgu. Ko so navijači zapuščali avtobus, so prižgali bakle in uporabljati pirotehniko.

Poleg tega so policiste o kršitvah navijačev obvestili tudi iz bližnjih gostinskih lokalov in trgovin. Policisti so slovaške navijače pospremili nazaj do avtobusa, a ker kljub opozorilom in ukazom policistov niso prenehali s kršitvami, so jim prepovedali dostop do športne prireditve in jih pospremili nazaj do mejnega prehoda, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Po podatkih ljubljanskih policistov je bila v dogodku poškodovana ena oseba, ki so jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, enega slovaškega državljana pa so policisti pridržali zaradi nadaljevanja kršitev javnega reda in miru.

Poleg tega je terasi enega izmed lokalov v centru Ljubljane prišlo do pretepa med navijači Slovaške in za zdaj še neznanimi osebami. Na terasi lokala so udeleženci pretepa razbili več steklenic in prevrnili mize in stole, so še sporočili iz policijske uprave.

STA


Najbolj brano