Uničeval okna in vrata

V sredo so policiste obvestili o vlomu v stanovanjski objekt v naselju Duplje. Neznanec je pri tem poškodoval dve troslojni stekli okna v pritličju in nato še dve balkonski vrati. Lastniku je povzročil za približno 3000 evrov škode. Ajdovski policisti okoliščine še preiskujejo in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Včeraj ob 15.30 so policisti na Tolminskem ustavili 23-letno voznico avtomobila. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, so ji policisti v nadaljevanju postopka odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi , ki je bil pozitiven. Prav tako je bil odrejen strokovni pregled, ki so ga opravili v ZD Tolmin. Tolminski policisti so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper navedeno kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prometna nesreča v Ajdovščini

Danes ob 9.32 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Ajdovščini, v kateri sta bila udeležena 49-letna voznica avtomobila in 20-letni voznik kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je omenjena voznica prehitevala voznika kolesa z motorjem v trenutku, ko je slednji zavijal v levo. V omenjeni prometni nesreči se je voznik mopeda predvidoma lažje poškodoval. Kasneje so mu nudili zdravniško pomoč v ZD Ajdovščina. Povzročiteljici prometne nesreče je izdan plačilni nalog.

Trčil v otroka

V sredo ob 14.13 so policiste obvestili o prometni nesreči v Novi Gorici, kjer je voznik avtomobila z vozilom zadel peško (otroka), ki je pri tem utrpela telesno poškodbo. Ugotovljeno je bilo, da je 33-letni voznik avtomobila vozil po Rejčevi ulici proti ulici Gradnikove brigade in med vožnjo s prednjim delom vozila zadel v nogo peške (otroka), ki je takrat prečkala cesto čez prehod za pešce. Kasneje so posredovali tudi novogoriški reševalci, ki so predvidoma lažje poškodovano peško oskrbeli in jo po nudeni prvi pomoči odpeljali na nadaljnji preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Zoper voznika osebnega avtomobila so policisti zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali.

Vozili sta trčili

Včeraj ob 8.21 je bila policija obveščena o prometni nesreči na lokalni cesti Črniče-Malovše. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 42-letni voznik avtomobila, ki je med vožnjo v naselju Malovše nepravilno peljal mimo parkiranega vozila. Takrat je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 57-letni voznik avtomobila, vozili sta trčili. Nihče se ni poškodoval. Prometni policisti so 42-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Motorist padel zaradi burje

V sredo, nekaj minut po 13. uri, so policiste obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila prejšnjega dne v dopoldanskem času na območju naselja Skrilje, kjer je zaradi močnega sunka burje padel in se predvidoma lažje poškodoval voznik motornega kolesa. Pri tem je nastala tudi materialna škoda na vozilu. Poškodovanec je včeraj zaradi poškodbe poiskal ustrezno zdravniško pomoč v ZD Ajdovščina, nato pa so ga zdravniško oskrbeli v šempetrsko bolnišnici.

Nasilje v družini

Policisti so v sredo na območju Mestne občine Nova Gorica obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so policisti 46-letnemu osumljencu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja in o tem obvestili pristojne institucije. Policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev omenjenega osumljenca kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kradel v trgovini

V sredo popoldne so policisti v eni od večjih trgovin v Novi Gorici obravnavali tatvino prodajnih izdelkov v vrednosti približno 15 evrov. Policisti so ugotovili, da je kaznivo dejanje izvršil 46-letni osumljenec, ki ga je novogoriška policija v preteklih dneh že obravnavala za podobna kazniva dejanja. Odgovorna oseba oškodovane gospodarske družbe je v zvezi z omenjeno zadevo podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti 46-letnega osumljenca kazensko ovadili na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Pred telovadnico ukradel nahrbtnik

V sredo pozno popoldne so policisti obravnavali tatvino nahrbtnika v Novi Gorici. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec v popoldanskih urah iz prostorov pred telovadnico odtujil nahrbtnik, v katerem je oškodovanka imela poleg denarja tudi osebne dokumente. S tem je storilec povzročil za 250 evrov škode. Novogoriški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spletno uredništvo


Najbolj brano