Kokain v resnici ni bil namenjen v Trst in Koper

Zajetna pošiljka kokaina iz Brazilije, ki sta jo finančna straža in carina pred dnevi prestregli v kalabrijskem pristanišču Gioia Tauro, ni bila namenjena v Trst in Koper, kot smo poročali včeraj, pač pa je že prispela na cilj.

V kalabrijskem pristanišču Gioia Tauro so pred dnevi prestregli kar 344 kilogramov težko pošiljko kokaina iz Brazilije. Foto: Finančna Straža
V kalabrijskem pristanišču Gioia Tauro so pred dnevi prestregli kar 344 kilogramov težko pošiljko kokaina iz Brazilije. Foto: Finančna Straža

REGGIO CALABRIA > Tako je za časnik Primorski dnevnik povedal pokrajinski poveljnik finančne straže iz mesta Reggio Calabria, polkovnik Alessandro Barbera. Ladijski tovor je bil sicer res namenjen v tržaško in koprsko pristanišče, droga, ki so jo našli v njem - v enem kontejnerju je bilo skritih 289 kilogramov kokaina, v drugem pa 55 kilogramov -, pa ne.

“Drogo, ki prihaja iz Južne Amerike, nabavlja tukajšnja mafija 'ndrangeta. V teh primerih izvozniki in uvozniki zakonitega blaga in surovin v kontejnerjih sploh niso seznanjeni z ničemer. V Braziliji je nekdo skrivaj spravil v kontejner torbe s kokainom, kriminalci pa bi jih prevzeli tukaj, v Gioii Tauro,” je za Primorski dnevnik povedal Barbera. Pojasnil je še, da tej tehniki, ko kriminalci izkoristijo vsak trenutek, ko se kontejnerji po svetu pretovarjajo, odpirajo in zapirajo, pravijo “rip-off”.

Kdo je naročnik tokratne pošiljke kokaina iz Brazilije, pri kalabrijski finančni straži ne vedo, gotovi pa so, da bi ga člani 'ndrangete prevzeli v pristanišču Gioia Tauro in da ne bi nadaljeval poti proti Trstu in Kopru. Vsaj ne po morski poti.

Spletno uredništvo


Najbolj brano