Klokočovnik bo pred sodnika stopil maja

Na koprskem okrožnem sodišču bi se danes morala začeti glavna obravnava v sojenju nekdanjemu izolskemu županu Tomislavu Klokočovniku zaradi občinskih razpisov. Ker pa Klokočovnik ni prišel, je predsednik sodnega senata Matej Štros ugotovil, da ni pogojev za izvedbo naroka. Klokočovnikova obramba je predlagala, da bi narok vseeno opravili.

Tožilstvo nekdanjemu izolskemu županu Tomislavu Klokočovniku (na fotografiji) očita, da je bil z Martinom 
Džerdžajem dogovorjen, da bodo javni razpisi na občini 
potekali tako, da bo posle dobila njegova družba Marvas. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Tožilstvo nekdanjemu izolskemu županu Tomislavu Klokočovniku (na fotografiji) očita, da je bil z Martinom Džerdžajem dogovorjen, da bodo javni razpisi na občini potekali tako, da bo posle dobila njegova družba Marvas. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > K naroku sta pristopila soobtožena, brat Tomislava Klokočovnika George in lastnik družbe Marvas Martin Džerdžaj. Odvetnica Klementina Fincinger je pojasnila, da se Klokočovnik udeležuje kongresa v New Yorku, kjer je tudi med predavatelji.

Naslednji narok je predviden za 15. maj, očitno pa je, da bo sojenje dolgotrajno. Sodnik Matej Štros je danes namreč razpisal dodatne naroke vse do konca septembra.

Tožilstvo Klokočovniku očita, da je bil z Džerdžajem dogovorjen, da bodo javni razpisi na občini potekali tako, da bo posle dobil Marvas. Podjetje naj bi pri tem dobilo posle v višini skoraj 200.000 evrov, protipravno pridobljena premoženjska korist pa naj bi pri tem znašala 62.000 evrov.

Tožilstvo Klokočovniku očita še, da je le dan pred potekom županskega mandata podpisal pogodbo o izgradnji večstanovanjskega objekta na Premrlovi, pri čemer je vedel, da občina za to nima denarja. Prav tako naj bi od Džerdžaja sprejel nagrado. Pri tem naj bi George Klokočovnik vplival na svojega brata, ob čemer je Džerdžaj tudi njemu zagotovil nagrado.

Obtoženi so na predobravnavnem naroku zanikali krivdo, Klokočovnik pa je prijavo kaznivega dejanja označil za politično.

STA


Najbolj brano