Župan Kolenc ima v kabinetu novo vodjo

Izolski župan Igor Kolenc ima v svojem kabinetu novo vodjo, 33-letno Polonco Skendžič iz Lucije. Po izobrazbi je pravnica, pravi pa, da Izolo dobro pozna.

Polonca Skendžič pravi, da je tudi sama na voljo občanom  Foto: Mirjana Cerin
Polonca Skendžič pravi, da je tudi sama na voljo občanom  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Polonca Skendžič nadomešča dosedanjo vodjo županovega kabineta Kristino Zelić, ki je odšla na porodniški dopust.

Čeprav živi v Luciji, je pred tem tri leta stanovala v izolskem mestnem jedru. Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2010, prve delovne izkušnje je nabirala v Primorskem pravnem centru, tudi v izolski enoti, zatem je tri leta delala v odvetniški pisarni Monike Mavsar, ki za izolsko občino vodi večino pravnih zadev. K odvetnici se bo tudi vrnila.

“Ob ponedeljkih, sredah in petkih so v času uradnih ur občine vrata moje pisarne vselej odprta za občane,” pravi Polonca Skendžič.

Skendžičevi so še posebej blizu teme s področja sociale. Ukvarjala se je s postopki, povezanimi z izvršbami, nezakonitimi odpovedmi, ločitvami, skrbništvom nad otroki, žrtvami nasilja ... “Najteže je rešiti zadeve, v katerih posamezniki ne sodelujejo, ne dvigujejo pošte ali ne iščejo pomoči na pravih naslovih. Ko zamudijo roke, pa je konec.”

MC


Najbolj brano