Zbrali 168 kilogramov odpadkov

Med čistilno akcijo Čista obala 2015 so prostovoljci, kar 123 se jih je zbralo iz vseh koncev Slovenije, zbrali 168,60 kilogramov ali 14.074 kosov odpadkov, kar je 114 na prostovoljca.

KOPER > Udeleženci so čistili plaže morja in jezer na lokacijah Debeli rtič, pod Belvederjem, v Strunjanu, Fiesi in na Seči. V sklopu čistilne akcije je poleg samega čiščenja potekalo tudi spremljanje števila, teže in vrste odpadkov.

Vsak prostovoljec je pobral dober kilogram odpadkov (1,37 kg). Posebnost letošnjega dogodka je bila tudi animirana bralna urica v izvedbi gledališča Smejček. Predstavili smo eko knjigo za otroke Čiste sanje iz PodmorjaIde Cimerman, ki je nastala v sklopu projekta DeFishGear.

Čista obala je potekala v sklopu največje svetovne prostovoljne čistilne akcije obal, morij in jezer - International Coastal Cleanup (ICC) in je hkrati tudi del nacionalnega informativnega dne projekta DeFishGear (Sistem ravnanja z odpadno ribiško opremo v Jadranski regiji). Letos sta jo organizirala Zavod TRI-NITI in Inštitut za vode Republike Slovenije. AP


Najbolj brano