Zakaj se je Hilj-Trivičeva vzdržala glasovanja o zavetišču?

Koprska mestna svetnica SDS Mojca Hilj Trivič je sporočila, zakaj se je na zadnji seji mestnega občinskega sveta vzdržala glasovanja o odloku glede upravljanja Obalnega zavetišča za zapuščene živali v Svetem Antonu. Nekateri naj bi jo označili za “izdajalko”.

Koprska mestna svetnica SDS Mojca Hilj Trivič Foto: Ilona Dolenc
Koprska mestna svetnica SDS Mojca Hilj Trivič Foto: Ilona Dolenc

KOPER > “Pojasniti moram določena dejstva, saj sem bila s strani nekaterih aktivistov Obalnega društva proti mučenju živali označena za 'izdajalca' in 'zahrbtneža', ker naj bi glasovala za odlok. Ne, ne drži, nisem glasovala za odlok. Glasovanja pri tej točki sem se vzdržala. Zakaj? Zato, ker imata obe strani svoje argumente. Obalno društvo proti mučenju živali ima svoje, ki pa po pridobitvi vseh informaciji niso najbolj točne, vendar jih zaradi njihovega dosedanjega dela z živalmi spoštujem in bi si želela, da bi bili v delovanju zavetišča tudi v prihodnosti aktivni. Komunala Koper z Gašparjem Gašparjem Mišičem na čelu pa se je pripravljena z društvom pogovarjati o sodelovanju, na mojo pobudo je direktor komunale telefonsko večkrat skušal priklicati Andrejo Bogataj Krivec na razgovor, vendar neuspešno, ker se ta ne odziva,” je zapisala Mojca Hilj Trivič v izjavi za javnost.

Dodala je še, da ji je Gašpar Mišič osebno zagotovil, da v kolikor dobijo kot Komunala Koper upravljanje zavetišča, ne bo nobena žival evtanazirana in da Barbara Strmole nima pri omenjeni zadevi nobene povezave.

NR


Najbolj brano