Volaš zavrača odgovornost za 180.000 evrov dolga

“Nisem odgovoren za dolg, ki je nastal v hotelu Žusterna,” pravi Aleksander Volaš, nekdanji direktor hotela Koper in hotela Aquapark v lasti Term Čatež. Prvi mož Term Čatež Sebastjan Selan je nedavno v intervjuju za PN napovedal, da se zaradi 180.000 evrov neplačanih računov pripravljajo na vložitev kazenskih ovadb in odškodninskih tožb.

Novi direktor Hotelov Metropol Aleksander Volaš je svojega 
bivšega delodajalca, Terme Čatež, zapustil z neporavnanim 
dolgom v višini 180.000 evrov.  Foto: Leo Caharija
Novi direktor Hotelov Metropol Aleksander Volaš je svojega bivšega delodajalca, Terme Čatež, zapustil z neporavnanim dolgom v višini 180.000 evrov.  Foto: Leo Caharija

KOPER > Aleksander Volaš je sprva povedal, da ne prevzema odgovornosti za dolg, saj da je imel kot direktor hotelov Term Čatež v Istri tudi svoje nadrejene. “Naj o tem odloči sodišče, če bodo Terme Čatež res vložile tožbe,” je še dodal. Kasneje pa je Volaš sporočil, da v zvezi s tem za medije ne daje nobenih izjav.

Hotelske storitve za poplačilo Volašovega dolga?

Prvi mož Term Čatež Sebastjan Selan je namreč povedal, da so Volaša lani jeseni odstavili, ko so odkrili, da je za skupino gostov v treh letih ostalo za 180.000 evrov neplačanih računov. Z dolžniki so se dogovorili za obročno odplačevanje dolgov, a so plačali le minimalni znesek. Zato so zdaj v Termah Čatež svoji odvetniški družbi naročili, naj vloži odškodninske tožbe in kazenske ovadbe.

Volaš o tem ne daje izjav, je pa pred časom povedal, da se je s Termami Čatež lani razšel sporazumno, ker se mu je ponudila nova priložnost. Od februarja vodi Hotele Metropol, ki jih je od Hotelov Bernardin kupila hrvaška družba Hoteli Cavtat iz skupine Liburnia.

Z domnevnimi razlogi za odhod Volaša z vrha hotelov Term Čatež v Kopru se je ukvarjala tudi anonimka, ki je pred časom zaokrožila po Istri. Omenjala je goste, ki svojega bivanja in drugih storitev v hotelu Žusterna niso plačali, ker naj bi jim direktor Volaš ostal dolžan. To pa naj bi bil svojevrsten način poravnave tega dolga. V anonimki je še pisalo, da so Volaševi delodajalci vedeli za njegove grehe, a so ga kljub temu postavili na vrh svoje portoroške hotelske družbe.

Na novo zaposlili 24 delavcev

Ko so Hrvati prevzeli Metropolove hotele, so zaposleni opozorili na več neurejenih stvari. Od tega, da je premalo zaposlenih, do neurejenega vprašanja pranja delovnih oblek. Irena Valenti, izvršna sekretarka Obalnega sindikata gostinstva in turizma pri Konfederaciji sindikatov 90, ocenjuje, da se razmere postopno izboljšujejo. V družbi so v zadnjih treh mesecih zaposlili dodatnih 24 delavcev (69 delavcev so že takoj prevzeli od Hotelov Bernardin), tako v operativi kot v podpornih službah. To omogoča, da delavci v operativi sicer delajo tudi več kot osem ur dnevno, vendar upoštevajoč pravila, ki veljajo za neenakomerno razporeditev delovnega časa (koriščenje ur, dnevni počitek). Družba bo za vrhunec sezone najbrž zaposlila še dodatne delavce. Naj to storijo pravočasno, da se bodo novi zaposleni lahko postopoma privadili na novo delovno okolje, poziva Irena Valenti: “Če jih tako rekoč vržejo v najhujši kaos, to ni dobro za nobenega. To je poziv, ki ga naslavljam na vse delodajalce v turizmu.”

Glede pranja delovnih oblek v Hotelih Metropol pa Valentijeva prav danes od uprave pričakuje potrditev pravilnika. Za zdaj so v resortu Metropol odprti trije hoteli, Barbara pa bo prve goste sprejela v začetku junija.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano