Veseli stoli za stanovalce doma upokojencev

Stanovalci izolskega doma upokojencev bodo konec meseca sedli na “vesele stole”. V izolski Komunali namreč vabijo občane in druge, ki bi se radi znebili odsluženih stolov, naj jih podarijo v dobrodelne namene. Starim stolom bodo v skupini Utrip s stilsko preobrazbo vdahnili novo življenje in jih namenili domu.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

IZOLA > Stari stol lahko postane “veseli stol” in podari nasmeh stanovalcem izolskega doma upokojencev, menijo v Komunali Izola. Izolane in druge zato vabijo, da podarijo stare, vendar še vedno uporabne stole v dobrodelne namene. Zelo dobrodošel bi bil tudi odrabljen gugalnik, pravijo.

V Domu upokojencev Izola namreč stolov nikoli ni preveč. Potrebujejo jih ob različnih dogodkih, od predstavitev do praznovanj. “Vendar pa novim lastnikom ne bomo predali stolov v enakem stanju, kot jih bodo podarili, temveč bomo s pomočjo kreativne skupine Utrip poskrbeli za njihovo stilsko preobrazbo. Odsluženi stoli bodo tako postali 'novi' veseli stoli,” napovedujejo.

V Komunali bodo poskrbeli tudi za prevzem stolov. Vse, ki bi želeli sodelovati v akciji, pozivajo, naj pošljejo fotografijo svojega stola (ali stolov) na elektronski naslov veselistoli@komunala-izola.si, do srede, 18. novembra. Iz Komunale jih bodo obvestili o datumu prevzema.

Vesele stole bodo stanovalcem doma upokojencev podarili v zadnjem tednu novembra.

Dobrodelno akcijo so si zamislili v okviru evropskega tedna zmanjševanja odpadkov. V sodelovanju z občani nameravajo tako ubiti dve muhi na en mah: razveseliti stanovalce doma upokojencev in prispevati k ozaveščanju pomena zmanjševanja odpadkov. “Ponovna uporaba je prvi korak v to smer,” sporočajo iz Komunale.

Spletno uredništvo


Najbolj brano