V petek “dan odprtih vrat”

Dela v predoru Markovec in na hitri cesti Koper-Izola so končana, nov tehnični pregled bo sledil v četrtek, so sporočili z Darsa. Ob tem poudarjajo, da trenutna ocena investicijske vrednosti do dokončanja znaša 166,8 milijona evrov z DDV.

22. maja bo v predoru “dan odprtih vrat”, 5. junija pa bodo 
predor odprli. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
22. maja bo v predoru “dan odprtih vrat”, 5. junija pa bodo predor odprli. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Skupni stroški izgradnje predora in vgradnje elektro-strojne opreme do zdaj niso presegli pogodbenih vrednosti.

Vrednost investicije, ki obsega celotni odsek izvedbe hitre ceste Koper-Izola s traso hitre ceste, priključke, premostitvene objekte in predor Markovec skupaj z vsemi stroški faz in postopkov, ki so potrebni za realizacijo (pridobitev zemljišč za gradnjo, projektiranje, gradnja, zaključne aktivnosti) je po investicijskem programu iz februarja 2013 namreč znašala 177,3 milijona evrov z DDV, so danes v sporočilu za javnost spomnili na Družbi za avtoceste v RS (Dars).

22. maja bodo pripravili dan odprtih vrat, ki bo namenjen ogledu predora, predstavitvi gradnje hitre ceste in predora ter predstavitvi varnostnih vidikov.
Uradno odprtje bo 5. junija, na njem pa bo slavnostni govornik predsednik vlade Miro Cerar, so še napovedali na Darsu.

Končni obračun del sicer še ni znan, ker se dela še izvajajo. Do sedaj znani stroški za izgradnjo predora Markovec znašajo približno 47 milijonov evrov za gradbeni del ter okoli 12 milijonov evrov za elektro-strojno opremo. Stroški za izgradnjo odseka hitre ceste Koper-Izola skupaj z objekti so do sedaj pri okoli 51,6 milijona evrov. Gre za neto vrednosti brez DDV.

Prejšnji četrtek so izvedli tehnični pregled predora, ki ga je ta uspešno prestal, tehnični pregled za traso hitre ceste pa bo na vrsti ta četrtek.

STA


Najbolj brano