Taverna in kegljišče v Luciji prodana za 2,5 milijona?

“Smo sredi prodajnega postopka. Imamo ponudnika, ki bo izbran,” je vse, kar je bila v petek pripravljena razkriti stečajna upraviteljica družbe Maksima invest Marija Zimšek, ki je v sedmem poskusu iskala nove lastnike za taverno in kegljišče v Luciji. Kdo je skrivnostni kupec, za zdaj ni znano, po naših neuradnih informacijah pa naj bi za nepremičnine odštel med 2,3 in 2,5 milijona evrov.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LUCIJA > V dokumentaciji za nezavezujoče zbiranje ponudb je stečajna upraviteljica družbe Maksima invest Marija Zimšek zapisala, da znaša likvidacijska vrednost 6997 kvadratnih metrov velikih parcel Luciji dobre 5,6 milijona evrov. To pa ni bila izklicna cena, saj v javnem vabilu k dajanju nezavezujočih ponudb jasno piše, da izhodiščna cena ni določena.

Sicer pa kupec v paketu dobi nekdanjo restavracijo Taverna s pripadajočim dvoriščem in parkiriščem ter mansardo z lastnim zunanjim vhodom. Poleg tega objekta pridobi v last še nekdanje kegljišče z gostinskim lokalom, nad katerim so stanovanja. Tudi ob tem objektu so parkirni prostori.

Tudi Vedo Invest je zanimal nakup

Iz neuradnih virov je slišati, da naj bi Zimškova posel sklenila s skupino investitorjev in ne zgolj z enim kupcem. Za nepremičnine tik ob morju, med plažo Metropol in Marino Portorož, pa naj bi iztržila med 2,3 in 2,5 milijona evrov.

Pred kakšnim letom je zanimanje za nakup tamkajšnjih objektov pokazalo tudi nepremičninsko podjetje Veda Invest. “Stečajna upraviteljica nas je pozvala, naj ponovno podamo našo ponudbo. Če se je kdo medtem že dogovoril, pa nisem seznanjen,” pravi njihov nepremičninski posrednik Milan Lončina. Pred tremi leti so za nakup določenega dela precej dotrajanih objektov, kjer bo obnova terjala visoke stroške, bili pripravljeni odšteti največ 1,2 milijona evrov.

V eni od istrskih nepremičninskih agencij ocenjujejo, da so objekti v Luciji nekoliko problematični, saj bodo morali bodoči lastniki zagotoviti prost prehod in obenem poskrbeti za poplavno varnost pred plimovanjem. Opozarjajo, da je prav zaradi teh omejitev dokaj ozka tudi paleta gradbenih in drugih posegov, ki si jih je mogoče zamisliti na tej lokaciji.

V Lucijo bi sodile vsebine za mlade

Je pa zato toliko širša izbira dejavnosti, ki jih je mogoče umestiti na to območje, meni predavatelj na Fakulteti za turistične študije Turistici Tomi Brezovec. Upa, da novi lastniki tam ne bodo odprli kakšnega kazinoja ali česa podobnega. “Restavracija bi bila kar dobra izbira,” razmišlja. Še boljša se mu zdi zamisel, da bi v objektih turistom nudili zanimive vsebine, s katerimi bi oplemenitili ponudbo Portoroža. “Ko je slabo vreme, se gostje nimajo kam dati. En ali dva dneva se lahko razvajaš v termah, kaj pa druge dni, če dežuje?” se sprašuje.

Pozablja se tudi na mladino, ugotavlja. Svoj prostor pod soncem bi lahko našli prav na tem delu Lucije, je prepričan. “V objektih bi lahko uredili kotalkališče, kegljišče, biljardnico, avtomate za 'calcio balila' in podobne igre. Res bi rad videl, da se tja umesti kakšno dejavnost, s katero bi lahko dopolnjevali sezono in jo podaljšali v obdobje, ko se že začne slabo vreme,”

Brezovec niza svoje poglede. Obenem pa se zaveda, da bo nekdo, ki je za nepremičnine odštel zajetne vsote, najprej poskrbel za to, da se mu naložba čim prej obrestuje.

NATAŠA HLAJ


Najbolj brano