Stanovanja predraga za občino

Nedokončano stanovanjsko sosesko v Livadah bo stečajni upravitelj družbe Tehnik skušal prodati na javni dražbi 23. julija. Zanjo pričakuje 16,5 milijona evrov.

Dražba za nedokončano stanovanjsko sosesko bo 23. julija Foto: Sijan Pretnar
Dražba za nedokončano stanovanjsko sosesko bo 23. julija Foto: Sijan Pretnar

IZOLA > Škofjeloški SGP Tehnik je stanovanjski kompleks s 190 stanovanji, garažo in petimi poslovnimi prostori gradil do konca lanskega leta, januarja pa je šel v stečaj. Stanovanja so skoraj končana, manjkajo le še instalacije v njih in ureditev okolice, za kar naj bi potrebovali približno 3,6 milijona evrov.

A stečajni upravitelj družbe SGP Tehnika Matjaž Nanut se ni odločil za dokončanje soseske, pač pa jo bo dal 23. julija na dražbo. Izklicna cena za stanovanjsko sosesko na 7580 kvadratnih metrih zemljišča je nekaj več kot 16,5 milijona evrov, hipoteke banke NKBM, vpisane na Tehnikovem premoženju v Livadah, pa znašajo 18 milijonov evrov. Izolski župan Igor Kolenc je po stečaju Tehnika želel navezati stik s stečajnim upraviteljem Nanutom in najti način, kako Izolanom zagotoviti stanovanja po ugodnih cenah. A sestanka ni bilo, komunicirali so le po elektronski pošti, zdaj pa smo od medijev izvedeli, da je razpisana dražba, pravijo v izolski občinski upravi. Soseske občina po takšni ceni zagotovo ne bo kupila, je še dejala Kristina Zelić, vodja županovega kabineta: “Smo šele izvedeli za dražbo in o morebitnem nakupu še nismo govorili, a cena je absolutno previsoka. Občina po takšnih cenah ne more kupovati stanovanj.”

HELENA RACE


Najbolj brano