Sokijevo dobrodelno kegljanje preseglo pričakovanja (foto)

Marko Soršak - Soki, štajerski bobnar ajdovske skupine Elvis Jackson, je nocoj v Planetu Tuš Koper sklenil niz treh dobrodelnih 20za20 bowling dogodkov. Prvotni cilj, da bi z zbranimi prispevki tekmovalcev obdaril šest slovenskih osnovnih šol z glasbili - vsaki šoli gresta kitara in komplet bobnov -, je krepko presegel.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > KOPER > Boljše možnosti za glasbeno udejstvovanje bodo dobili učenci vsaj desetih osnovnih šol. Marko Soršak - Soki je namreč spravil pod streho tri dobro obiskane kegljaške dogodke z zvezdniško udeležbo - v Planetih Tuš v Celju, Mariboru in Kopru.

Tekmovalci so združili zabavno s koristnim, tako da so prispevek za uporabo kegljaške steze namenili Sokijevemu dobrodelnemu projektu 20za20, zaradi katerega si je med drugim prislužil nominacijo za osebnost Primorske, medijsko nagrado žaromet ter zmago v izboru imena tedna Vala 202.

Med tistimi, ki so podprli projekt in prispevali k njegovemu uspehu, je tudi predsednik države Borut Pahor, ki je danes v družbi sina Luke Pahorja in drugih sotekmovalcev dokazal, da mu tudi ta šport gre dobro od rok. Na stezah je bilo srečati tudi številne znane obraze slovenske glasbene i medijske scene, med drugimi Tomija Megliča iz Siddharte, Jana Plestenjaka, člane skupine Hamo & Tribute 2 love ter Sokijeve Elvise, Dragana Buliča, skupino Orlek ... Bobnarjevi pobudi pa so se pridružili tudi številni podjetniki in glasbeniki iz Istre, denimo, skupine Stino, Zmelkoow, Cowboys from hell, Stane Bakan, Žiga Rustja, Tomaž Klepač ... in še bi lahko naštevali.

“Ne gre le za glasbila in boljše možnosti za glasbeno izobrazbo mladih, gre za to, da se cel kulturni krog obrača. Podjetniki, posamezniki, mediji - za vse je ta projekt 'win-win' situacija, otroci pa so tista vez med vsemi naštetimi, ki poganja kolesje naprej. Jaz tej zgodbi pravim 'mali vložki za velike zgodbe'. 800 do 1000 evrov, kolikor je potrebno za nabavo glasbil za eno šolo, je za posameznika velik znesek, za skupino ljudi pa ne,” je Soki sredi vrveža koprske prireditve strnil svoje vtise. Kot primer uspešnega izida pobude 20za20, je navedel prav eno od istrskih šol, OŠ Livade, ki je le nekaj mesecev po prejemu novih glasbil danes že postavila svoj bend na oder koprskega Planeta Tuš.

ILONA DOLENC


Najbolj brano