Štirje kandidati v igri za novega šefa SBI

Svet zavoda Splošne bolnišnice Izola (SBI) bi moral včeraj izbrati novega direktorja bolnišnice - dosedanjemu direktorju Janiju Derniču se namreč izteka mandat -, a je odločanje o tem preložil na ponedeljek, ko bodo na seji prisotni vsi člani sveta.

O novem direktorju Splošne bolnišnice Izola bo svet zavoda odločal v ponedeljek Foto: Adriana Buzleta
O novem direktorju Splošne bolnišnice Izola bo svet zavoda odločal v ponedeljek Foto: Adriana Buzleta

IZOLA > Na včerajšnji seji sveta zavoda SBI je bilo od sedmih članov prisotnih le pet. Manjkala sta predstavnik lokalne skupnosti Marko Štrkalj in ena od štirih predstavnikov države Sara Gomizelj (SDS); oba sta opravičila svojo odsotnost. “Ker gre za zelo pomembno odločitev, je prav, da smo vsi prisotni. O izbiri novega direktorja bolnišnice bomo zato odločali v ponedeljek,” je po seji povedala predsednica sveta zavoda SBI Jana Pavšič.

Ob Derniču in Pavletiču še dva

Prav v ponedeljek se dosedanjemu direktorju Janiju Derniču izteče mandat. Dernič, ki se je lani znašel pod drobnogledom koprskih kriminalistov zaradi sterilizacije bolnišnične opreme, je napovedal, da se bo vnovič potegoval za vodenje izolske bolnišnice. To mesto pa očitno zanima še mnoge. Na razpis se je namreč prijavilo osem kandidatov, od katerih jih je svet zavoda po opravljenih razgovorih v ožji izbor uvrstil štiri.

Poleg Derniča je svojo kandidaturo že obelodanil tudi nekdanji vodja finančne in računovodske službe v bolnišnici Andrej Pavletič, ki naj bi mu bili nekateri člani sveta zavoda bolj naklonjeni. Pavletič, ki ga je Dernič pred dvema letoma odpustil, bo v začetku septembra na koprskem delovnem sodišču ponovno dokazoval, da je bila odpoved nezakonita. Pavšičeva imen ostalih dveh kandidatov ne želi razkriti.

Najverjetnejši scenarij

Po najverjetnejšem scenariju svet zavoda v ponedeljek še ne bo izbral novega direktorja, saj želi najprej počakati na sestavo nove vlade, ampak bo imenoval le vršilca dolžnosti direktorja. Slišati je, da naj bi to mesto zaupali kar Derniču. Dokončna odločitev o tem, kdo bo v prihodnjih štirih letih vodil Splošno bolnišnico Izola, pa je v rokah bodočega ministra za zdravje.

PETRA VIDRIH


Najbolj brano