San Simon za družine in športnike

San Simon Resort, ki sodi pod okrilje družbe Bernardin Group, ima že tri mesece novega vodjo, 34-letnega Roberta Staničića, ki se je kalil kot vodja recepcije grand hotela Bernardin, s turizmom pa se je začel ukvarjati v konkurenčnem portoroškem hotelu Morje.

Kjer so bila dolga leta otroška igrala, so zdaj ležalniki. Igrala so premestili v senco borovcev  nekaj deset metrov stran   Foto: Mirjana Cerin
Kjer so bila dolga leta otroška igrala, so zdaj ležalniki. Igrala so premestili v senco borovcev nekaj deset metrov stran  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Poleg kadrovskih sprememb je v San Simonu opaziti številne novosti na kopališču. Slabemu vremenu navkljub pa so poletno sezono začeli obetavneje od lanske.

“Od 205 sob, kolikor jih premore resort, smo jih lani junija zapolnili 69 odstotkov, letos pa za desetino več, čeprav jih polovica omogoča nivo štirih zvezdic,” pojasnjuje Robert Staničić. Ob tem opaža, da gostje na kopališču zapravijo nekoliko manj denarja, kar pa pripisuje kislemu poletju.

Le slaba tretjina Slovencev

Med gosti še vedno prevladujejo tujci (70 odstotkov), Nemci in Avstrijci, pa tudi Nizozemci, Švedi in Belgijci. Italijanov in Rusov je malo, slednjih je več v Portorožu. Slabo tretjino v San Simonu predstavljajo domači obiskovalci, kar je po Staničićevem mnenju slabo, “saj dokazuje šibko kupno moč Slovencev”.

Pred začetkom sezone so kar nekaj denarja vložili v posodobitev drobnarij, kot so ulične svetilke in televizorji v sobah višjega nivoja, predvsem pa v ponudbo na kopališču. Za to so namenili nekaj več kot 100.000 evrov.

Športna prihodnost?

Obnovili so pomol in tobogan, ki po mnogih letih spet obratuje, ter gostinska lokala Bambus in Bistro. V slednjem so razširili ponudbo hrane, v bližino Bambusa pa so premestili otroška igrala, ki so prej zasedala del površin z mivko. Na teh je zdaj najti ležalnike ter dve igrišči, za odbojko in nogomet. Na bližnji trati pa omogočajo še nogotenis, to je nogomet, ki ga igrajo prek mreže za tenis.

San Simon Resort je do nedavnega vodil Dean Kocjančič, ki je bil tudi prvi mož Metropol Resorta, zdaj pa ni več zaposlen v družbi Bernardin Group. Na čelu Metropol Resorta je po novem Tanja Cedilnik, ki je bila pred tem vodja hotela Lucija.

V San Simonu snujejo razvoj športnega turizma. Obsežno zelenico na kopališču bi želeli pozimi bolje izkoristiti. Namenili bi jo nogometnemu turnirju in pripravam športnikov nižjeligaških ekip iz Slovenije, Avstrije in Madžarske. Krepijo sodelovanje s Turističnim združenjem, občino ter njenim Centrom za kulturo, šport in turizem, ki upravlja s športno infrastrukturo. Stike so navezali z rokometnim in nogometnim klubom. “Poleti stavimo na družinski turizem, spomladi in jeseni pa se nadejamo obiska športnikov in starejših, senior gostov,” je jasen Staničić.

Prihodnost načrtuje korak za korakom. Pravi, da bi morali najprej urediti zaprto igralnico, katere prostor so že predvideli, kasneje pa še večji odprti bazen. O njem so govorili že njegovi predhodniki v letih od 2006 do 2010. Ker pa bi bazen stal več sto tisoč ali celo milijon evrov, letos in prihodnje leto o njem še ne bodo razmišljali. MIRJANA CERIN


Najbolj brano