Poštarji na shodu opozorili na nevzdržne razmere (foto)

“Zahtevamo, da nas Pošta Slovenije prizna kot reprezentativni sindikat in nas znova povabi za pogajalsko mizo, sicer si bomo to izborili preko ulice,” je predsednik Sindikata poštnih delavcev KS90 Saša Gržinič strnil zahteve članov. Ti so se skupaj s podporniki - skupaj jih je bilo več kot sto - danes zbrali na javnem zboru v središču Kopra.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > “Predvsem sem prišel podpret Saša Gržiniča, ki je kaznovan neupravičeno. Osebno pa me moti tudi odnos delodajalca: nekoč prijateljski odnosi, kjer je seveda vsak izpolnjeval svoje delo, so v zadnjih desetih letih postali katastrofalni. Svoje delo obožujem, a dejstvo je, da se je skupna teža pošiljk in drugega materiala, ki ga raznašamo, močno povečala. In potem poslušamo očitke, da nam produktivnost pada ...” je povedal poštar iz Kopra David Krepek.

Iz Pošte Slovenije so v zvezi z današnjim zborom članov Sindikata poštnih delavcev KS 90 sporočili, da dosledno spoštujejo “vse pravice delavcev do sindikalnega udejstvovanja in izvajanja sindikalne dejavnosti”.

Vodstvo Pošte Slovenije se glede sindikalnih zahtev pogaja le še s Sindikatom delavcev prometa in zvez pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije, medtem ko Sindikat poštnih delavcev KS 90 po njihovem nima dovolj članov in zato ne more biti reprezentativen. Odločitev poslovodstva je po mnenju omenjenega sindikata mogoče razumeti kot načrtno odločitev, da jih izrinejo iz socialnega dialoga v družbi, jih marginalizirajo in onesposobijo. Vodstvo Pošte so zato konec aprila pozvali, da prizna in ohrani dialog z njimi.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano