Namesto zelenih na Bonifiki protokolarna parkirna mesta

Bralka, ki ima električni avtomobil in ga je pogosto parkirala pri stadionu Bonifika, tega ne bo več mogla početi. Še pred dobrim mesecem je bila tam polnilna postaja in označeni dve parkirni mesti (na območju, namenjenem nogometnemu klubu Koper), danes ju ni več. Zeleno pobarvani mesti sta se spremenili v tri parkirna mesta, rezervirana za protokol.

Na parkirišču, namenjenem nogometnemu klubu, ne potrebujejo več mest za električne avtomobile. Namenili so jih 
protokolu.  Foto: Helena Race
Na parkirišču, namenjenem nogometnemu klubu, ne potrebujejo več mest za električne avtomobile. Namenili so jih protokolu.  Foto: Helena Race

KOPER > Ljudje županom gledajo pod prste in spremljajo njihovo obnašanje v javnosti. Pozorno oko bralke Primorskih novic je tako na parkirišču pri koprski Bonifiki na prostoru za električne avtomobila opazilo napačno parkirano vozilo. “Zgodilo se je, da je obe mesti zasedel avtomobil z ljubljansko registracijo. Tudi ko sem vozniku razložila, da je parkirni prostor rezerviran za električna vozila, je gospod samo molčal. Ko sem mu rekla, da bi lahko poklicala redarje, saj je parkiral čez dve mesti, je rekel le, da lahko,” nam je pisala bralka. Naslednjič je avto z enako registracijo ponovno zasledila na zelenem, za električna vozila namenjenem prostoru. “Nakar ugotovim, da je lastnik avta koprski župan Boris Popovič (avto je v uporabi Mestne občine Koper, op. a.). Naj povem, da Popoviča po svoje cenim, ker zna marsikaj urediti za Koper,” piše in zanika, da bi imela na splošno slabo mnenje o županu.

V Kopru je 13 polnilnih postaj oziroma parkirnih mest za električna vozila: dve sta na parkirišču za tržnico, tri na parkirišču na Severni obvoznici, dve pri avtobusni postaji, šest na P&R parkirišču v Semedeli.

Čez nekaj dni je opazila, da sta parkirni mesti pobarvani z živo zeleno barvo. “Pohvalno, pomislim,” piše gospa. Zatem pa razočaranje. Nikjer zeleno pobarvanih mest, nikjer polnilnice, pač pa tri parkirna mesta z napisom: “Rezervirano za protokol”. Zakaj? Iz službe za stike z javnostjo koprske občine dogodek pojasnjujejo takole: parkirišči s polnilnima postajama sta bili na območju, rezerviranem za potrebe stadiona Bonifika, in nista bili namenjeni širši javni uporabi. To sporoča tudi signalizacija ob uvozu na parkirišče z Ljubljanske ceste, na kateri je označeno, da gre za rezervirano parkirno površino. Vseeno ni nihče odganjal imetnikov električnih vozil. “Glede na to, da sta bili polnilni postaji redko uporabljeni, hkrati pa so se povečale potrebe po rezerviranih parkirnih mestih, sta bili polnilni postaji umaknjeni. Čeprav so mesta danes označena za potrebe protokola, so na rezervirani površini in zatorej za občane ne pomenijo sprememb v parkirnem režimu,” piše v pojasnilu občine.

“Avto na fotografiji pa ni v lasti župana Borisa Popoviča, temveč v lasti lizingodajalca, je pa v uporabi Mestne občine Koper,” so še poudarili. Res pa je tudi, da se z avtomobilom vozi prav župan.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano