Morje se je ogrelo do 30 stopinj Celzija

Vročinski val, ki je v preteklih dneh zajel državo, se je danes še stopnjeval. Temperature so dosegale do 37 stopinj Celzija. Osvežiti se je bilo težko tudi v morju, kjer je temperatura popoldne dosegla 30 stopinj Celzija. Zaradi velike toplotne obremenitve je za južno polovico države za ponedeljek razglašena oranžna stopnja vremenske ogroženosti.

Osvežiti se je bilo težko tudi v morju, kjer je temperatura 
popoldne dosegla 30 stopinj Celzija. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Osvežiti se je bilo težko tudi v morju, kjer je temperatura popoldne dosegla 30 stopinj Celzija. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Visokih 37 stopinj Celzija so danes med drugim namerili v Črnomlju, Krškem in Lendavi, stopinjo manj pa na Ravnah na Koroškem, v Celju in Novi Gorici.

Z Agencije za okolje RS (Arso) so danes sporočili, da je na merilnem mestu Koper koncentracija ozona presegla opozorilno vrednost. Merilno mesto pa je glede meritev ozona postavljeno tako, da podatki veljajo za širšo okolico.

Na kapitaniji v Kopru so ob 18. uri izmerili, da temperatura morja dosega 30 stopinj Celzij. Tudi nekatere reke po državi so se danes približale tej temperaturi. Reka Kolpa v Metliki je imela ob 18. uri 29, Pesnica v Ranci 28,5 stopinje, Rinža v Livoldu pa 28 stopinj Celzija. Temperatura Blejskega jezera je dosegla 26, Bohinjskega pa 26,5 stopinje Celzija.

STA


Najbolj brano