Metropolovi hoteli so še na pogajalski mizi

Metropol in še trije hoteli na griču nad Portorožem še čakajo na nove lastnike. verjetno jih bodo dobili v začetku prihodnjega leta. Njihovi lastniki, Hoteli Bernardin, namreč še tehtajo ponudbe potencialnih kupcev, vendar odločitev doslej še ni padla; niti o tem, ali bi prodali vse štiri hotele skupaj ali posebej.

Metropol in še trije hoteli  bodo novega lastnika dobili  prihodnje leto Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Metropol in še trije hoteli bodo novega lastnika dobili prihodnje leto Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Hoteli Bernardin so za četverico hotelov dobili osem zavezujočih ponudb, ki jih je poslalo pet potencialnih kupcev. Prodajni postopek še ni končan “Pogajanja še potekajo, ponudbe so še v presoji. Hoteli Bernardin imajo pri izbiri pred očmi dva cilja: čim višjo ceno in kolikor mogoče hitro prodajo,” pravi Jacqueline Stuart, direktorica nepremičninske agencije S-Invest, ki so ji Hoteli Bernardin zaupali prodajo hotelov Barbara, Lucija, Roža in Grand hotela Metropol.

Včerajšnjega pisanja Dela o tem, da naj bi nova lastnica hotelov na griču sv. Lovrenca postala hrvaška družba Liburnia Riviera Hoteli, ki naj bi edina oddala ponudbo za celoten Metropol Resort, nam ni potrdila, saj se z več potencialnimi kupci še pogajajo. “Več kot en potencialni investitor je oddal ponudbo za ves resort,” je še dodala Stuartova.

Imen potencialnih kupcev ne razkriva, zanikala pa je tudi, da naj bi bila cena, na katero naj bi realno računali portoroški prodajalci, pod okvirno ceno. “Cena je še predmet intenzivnih pogajanj,” še pravi Stuartova. Spomnimo, skupna okvirna cena (za vse štiri hotele), ki so jo postavili na začetku prodajnega postopka, je znašala 29,5 milijona evrov. Stuartova napoveduje, da bo prodajni postopek končan v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Po naših informacijah so v Hotelih Bernardin bolj naklonjeni prodaji vseh hotelov v paketu, a odločilna bodo pogajanja v ciljni ravnini. Med potencialnimi investitorji, s katerimi se pogajajo, je tudi hrvaška turistična družba.

Tudi zaposlene v Hotelih Bernardin zelo zanima prodaja hotelov, zlasti pa, kdo bo kupec. Ko bo novi lastnik prevzel hotele v svoje roke, bo moral prevzeti tudi določeno število zaposlenih. “Sindikat pričakuje, da bo čimprej obveščen o prodaji. Tu je veliko vprašanj, denimo, kdo med delavci bo prešel pod novega lastnika, pod kakšnimi pogoji ... Skratka, čimprej želimo dobiti sogovornika,” pravi Irena Valenti, izvršna sekretarka OSO-KS 90.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano