Mala barka za Izolo in Reko

Izolska občina in tamkajšnje turistično združenje sta se s Primorsko goransko županijo in Turistično skupnostjo Primorsko - goranske županije povezala v projekt turističnega vrednotenja pomorske, ribiške in ladjedelniške tradicije Severnega Jadrana z akronimom Mala barka. To bodo dosegli prek ustvarjanja novih turističnih proizvodov.

Projekt v skupni vrednosti okoli 700.000 evrov je  odlična 
priložnost za ohranjanje izolske kulturne dediščine. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Projekt v skupni vrednosti okoli 700.000 evrov je odlična priložnost za ohranjanje izolske kulturne dediščine. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA, REKA > Cilj projekta, ki bo trajal petnajst mesecev, je predvsem razviti in promovirati prepoznaven turistični produkt, ki bo temeljil na pomorski dediščini, ter zagotoviti jasno prepoznavnost turističnega produkta. Prav tako naj bi razvili mrežo strokovnjakov na območju Izola-Reka-Moščenička Draga, razvili skupni center odličnosti ter model razširili na ostale čezmejne kraje, so v skupnem sporočilu za javnost zapisali na Občini Izola in Turističnem združenju Izola.

Projekt je po besedah izolskega podžupana Gregorja Periča in direktorja izolskega turističnega združenja Deana Kocjančiča le uvod v nadaljnje sodelovanje med Reko in Občino Izola, saj bodo vsi partnerji pridobljeni evropski denar uporabili za nadgradnjo in širitev turistične ponudbe. Projekt v skupni vrednosti okoli 700.000 evrov je tudi odlična priložnost za ohranjanje izolske kulturne dediščine.

STA


Najbolj brano