Kortežani še bolj “hot” kot kolegi z Unca

Kar nekaj let je med gasilci iz Kort zorela zamisel, da bi odvrgli oblačila, stopili pred fotografski objektiv in izdali koledar. Letos so se opogumili in v teh dneh je izdelek prišel iz tiskarne. Izkupiček od prodaje bodo namenili za nakup gasilske opreme ter za pomoč devetletnemu Timoteju, ki ima cerebralno paralizo, in njegovi mami.

“Mister januar”
“Mister januar”  

KORTE > Gasilski koledarji med dekleti postajajo prava uspešnica. Nedavno so s svojim izjemno navdušili gasilci iz PGD Unec, a so z izidom koledarja Kortežanov dobili hudo konkurenco.

V množici bolj ali manj posrečenih gasilskih koledarjev izdelek iz Kort izstopa; fotografije so črnobele, fantje so pogumno odvrgli oblačila, namesto njih pa so si nadeli le nekaj kosov gasilske opreme. Nastalo je dvanajst kakovostnih vročih posnetkov, ki jih - povezane v koledar - prodajajo po 15 evrov. Izkupiček bodo namenili nakupu nove opreme za gasilce ter za pomoč Timoteju Cahu in njegovi mami Ani, ki potrebuje avto, s katerim bo fanta s cerebralno paralizo lahko vozila na terapije.

“Pred tremi leti smo šli gasilci iz Kort s kolesi v Log pod Mangartom, kjer je naše pobrateno društvo. Po poti je padla zamisel, da bi se morali fotografirati in pokazati, da smo se dobro kondicijsko pripravili,” se heca, ki je prerasel v resen projekt, spominjata Matjaž Lukin in Kristjan Tul. Nato so izvedbo tri leta prestavljali, češ da morajo še malo shujšati. Letos pa so določili datum, zbrali pogum, se zbrali v studiu, odvrgli oblačila ...

Poziranje je bilo za Matjaža Lukina, Kristjana Tula, Luko Koreniko, Tomija Riviča, Simona Feldo in Marka Hrvatina, vse operativne člane Prostovoljnega gasilskega društva Korte, nova izkušnja. Vsak od njih pa je pred fotografski objektiv stopil dvakrat.

Koledar je mogoče kupiti kar pri modelih preko njihovih profilov na facebooku, naročiti pa ga je mogoče tudi po elektronski pošti koledar.pgdkorte@gmail.com. HR


Najbolj brano