Koprska občina je DZS že nakazala desetino kupnine za hotel

Koprski župan Boris Popovič potrjuje, da so DZS nakazali 270.000 evrov, torej desetino kupnine za Hotel Koper. To bi dejansko pomenilo, da so se v tej družbi, ki je lastnica hotela, odločili posel skleniti z občino in ne s podjetnikom Alešem Piščancem, ki je zanj ponudil višji znesek. Če je za Popoviča s prvim denarnim nakazilom zgodba končana, pa Piščanc na drugem bregu napoveduje, da se še ne misli umakniti.

Aleš Piščanc Foto: Vir: Regionalobala
Aleš Piščanc Foto: Vir: Regionalobala

KOPER > Hkrati je tudi koprski gostinec in podjetnik Aleš Piščanc, ki je za hotel pripravljen plačati 3,1 milijonov evrov, od DZS dobil navodilo, naj kar plača deset odstotkov kupnine.

“Odvetniki DZS so mojim odvetnikom sporočili, naj na račun DZS kar nakažem 310.000 evrov kupnine za hotel. Denar imam sicer pripravljen, vendar se za kaj takega seveda nisem odločil, ker mi niso bili pripravljeni poslati nobenega podpisanega dokumenta. Kaj pa, če bi medtem šla DZS v stečaj ali bi prišlo do rubeža denarja na njihovem transakcijskem računu? Kdo ve, kdaj bi spet videl moj denar,” se sprašuje Piščanc. Meni, da je koprska občina DZS denar nakazala povsem brez podlage. “To so naredili na lastno pest, da ostanejo v igri. Kolikor vem, nimajo v rokah nobenega papirja. Petan pogodbe še ni podpisal, ker mu za vrat dihajo upniki. Ti se ne strinjajo, da bi hotel prodal po nižji ceni,” je prepričan.

Razplet se mu zdi precej sporen. Pravi, da je o Petanovih nerazumnih poslovnih potezah seznanil Pokojninsko družbo A, ki je upnik šestmilijonske hipoteke, s katero je DZS obremenila Hotel Koper. “Oni morajo namreč izdati izbrisno pobotnico,” opozori Piščanc. Sprašuje se, če bodo to storili tudi, ko bodo ugotovili, da je Petan hotel prodal pod ceno. Vodilna v Pokojninski družbi A, Karmen Dietner in Blaž Hribar, sta ta teden na dopustu. V družbi so nam pojasnili, da nihče drug ni pooblaščen za dajanje izjav, zato ni znano, kakšno je njihovo stališče do zapleta s prodajo Hotela Koper.

“V hotelskem kotlu vre”, ocenjuje tudi koprski župan Boris Popovič. Pravi, da so jim iz DZS dali jasno vedeti, da jim zdaj diši višji znesek in da bi torej radi od občine iztržili 3,1 milijona evrov in ne zgolj 2,7 milijona evrov. To so storili, ko je občina že poravnala desetino kupnine. “Na to ne bomo pristali. Če se zadeve ne rešijo, bomo DZS tožili,” napoveduje Popovič. Iz uprave DZS smo dobili zgolj skopo informacijo, da je predsednik uprave Bojan Petan na dopustu.

NATAŠA HLAJ


Najbolj brano