Kdor je nadomestilo že plačal, naj gre na davčni urad

Finančni uradi vnovič pošiljajo položnice za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za letošnje leto - tokrat tistim, ki teh obveznosti doslej še niso poravnali. Koprski finančni urad jih je prav v teh dneh naslovil na izolske, koprske, piranske in komenske občane. Nekaj Izolanov pa pravi, da so jim znova poslali položnice, čeprav so nadomestilo že plačali.

Nekateri občani pravijo, da so jim znova poslali položnice za 
plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za 
letošnje leto, čeprav so  že plačali.
Nekateri občani pravijo, da so jim znova poslali položnice za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za letošnje leto, čeprav so že plačali. 

IZOLA > “Prvi obrok sem poravnal septembra, drugi oktobra, januarja oziroma februarja pa bi moral znova plačati,” nam je povedal Izolan, ki ne želi biti imenovan.

Čeprav na Davčnem uradu Koper dopuščajo, da so naredili kakšno napako, zagotavljajo, da so položnice namenjene zgolj neplačnikom. Napaka bi se jim lahko pripetila, ker so spremenili način vročanja; v prvem valu so se položnice poslali z običajno pošto, zdaj pa vročajo osebno. Takšen način je zanje nov, je pa skladen z zakonodajo.

Vsem tistim, ki so že plačali, pa so kljub temu dobili nove položnice, svetujejo, naj se oglasijo v koprskem davčnem uradu ali v izolski davčni pisarni v prostorih upravne enote (v sredo med 8. in 12. ter med 13. in 17. uro). Skupaj bodo pogledali, kje se je zapletlo, morda tudi pri kakšni banki. Občani bi jih lahko poklicali po telefonu, vendar o zneskih po telefonu neradi govorijo, vprašanje je tudi, koliko smejo. Upoštevati je namreč treba, da gre za davčno tajnost.

“To, da plačniki doma hranijo dokaz o plačilu, ni dovolj. Če se ne bi odzvali, bi lahko sledila izvršba,” opozarjajo na koprskem davčnem uradu. MC


Najbolj brano