Kdo bi gradil ceste do drugega tira, bo znano čez 14 dni

Danes bi morali na direkciji za infrastrukturo javno odpreti prispele ponudbe na natečaj za pripravljalna dela na trasi drugega tira, a se to ni zgodilo. Na direkciji so pojasnili, da so na pobudo številnih zainteresiranih izvajalcev rok podaljšali do 24. oktobra.

 Foto: Maksimiljana Ipavec
Foto: Maksimiljana Ipavec

MARIBOR, KOPER > “Potencialni ponudniki so prošnje za podaljšanje roka argumentirali z obsežnostjo projektne dokumentacije in popisov del ter kompleksnostjo samega projekta,” so pojasnili na direkciji. Poudarjajo, da so pobude za podaljšanje prejeli prek portala e-naročanje. Po zakonu o javnem naročanju namreč poteka do odpiranja ponudb vsa korespondenca med naročnikom in potencialnimi ponudniki izključno prek portala e-naročanje, s tem se zagotavlja enakopravnost obravnave ponudnikov ter transparentnosti postopka.

Razpis za pripravljalna dela se nanaša predvsem na gradnjo dostopnih cest do trase drugega tira, ki bo ponekod potekal po zdaj nedostopnem terenu. Asfaltirane ceste bodo med gradnjo drugega tira služile za dostop do gradbišča viaduktov, predorov in tira samega, kasneje pa za vzdrževanje tirov ter prebivalcem za dostop do kmetijskih zemljišč. Odsek ene od dostopnih cest kasneje urejen v kolesarsko stezo, ki poteka po opuščeni železniški progi Kozina-Trst, še piše v razpisu.

Po ocenah naj bi dela stala približno 20 milijonov evrov, prave cene pa bo pokazalo šele odpiranje ponudb. KG


Najbolj brano