Jutri okrogla miza o problematiki “kažet” v Izoli

Jutri ob 11. uri bo v preddverju izolskega kulturnega doma okrogla miza o problematiki, povezani z legalizacijo sedanjih in z novogradnjo objektov v Izoli, ki služijo izključno kmetovanju.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > O težavah zakupnikov in lastnikov zemljišč v občini Izola, ki imajo na teh površinah postavljene pomožne kmetijske objekte, smo že velikokrat pisali tudi v Primorskih novicah. Nekaj sto lastnikom takšnih objektov grozi rušenje, ker ne morejo doseči legalizacije. Nekateri so že prejeli odločbe o rušenju, nekateri še ne.

“Ne pričakujemo odgovorov niti trenutnih rešitev, ampak želimo predvsem to, da bi vse službe in organi, ki pokrivajo to področje, v dogovoru sprejeli takšne rešitve, ki bi veliki večini kmetovalcem omogočale normalno obdelovanje površin in hranjenje pridelka,” so o namenu jutrišnjega soočenja zapisali organizatorji.

Na okroglo mizo, ki jo organizirajo člani Civilne iniciative zakupnikov in lastnikov kmetijskih zemljišč v Izoli in tednik Mandrač, so vabljeni še predstavniki izolske občine, Zavoda za varstvo kulturne dediščine Piran, Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, ministrstva za kmetijstvo, Upravne enota Izola in Sveta območne enote KGZS Koper.

Spletno uredništvo


Najbolj brano