Inšpektor bo ta teden pogosteje opravljal redne obhode

Izolska komunala je danes v sklopu svetovnega dneva okolja skupaj z občino že tretje leto zapored pričela z akcijo “Psički za čisto Izolo”. Namen akcije je osveščanje lastnikov psov glede odstranjevanja iztrebkov svojih štirinožnih prijateljev.

Izolska komunala je danes v sklopu svetovnega dneva okolja  
skupaj z občino že tretje leto zapored pričela z akcijo “Psički 
za čisto Izolo”. Foto: Mirjana Cerin
Izolska komunala je danes v sklopu svetovnega dneva okolja skupaj z občino že tretje leto zapored pričela z akcijo “Psički za čisto Izolo”. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Nekateri lastniki psov ne pobirajo iztrebkov svojih ljubljenčkov, kar povzroča slabo voljo med občani in obiskovalci. Ti se velikokrat obrnejo ravno na izolsko komunalo, ki skrbi za urejen videz občine. Zato so letos ponovno organizirali likovni natečaj, v sklopu katerega bodo izdelali opozorilne table, ki bodo lastnike psov pozivale k pobiranju pasjih iztrebkov. Da bi bila akcija še bolj učinkovita, bo na določenih zelenicah krožil študent, ki bo lastnike psov opozarjal o pravilnem ravnanju s pasjimi iztrebki in delil vrečke za iztrebke. Akcijo je podprl tudi občinski inšpektorat, ki bo prav tako v tem tednu pogosteje opravljali redne obhode na izpostavljenih zelenicah in opozarjal lastnike psov.

Zaključek akcije bo v petek, 10. junija, ob 10. uri na Trgu padlih v Izoli, ko bodo sodelujočim šolam podelili nagrade za vložen trud pri izdelavi opozorilnih tabel. Na pomen pravilnega ravnanja s pasjimi iztrebki pa bodo opozorili gledališčniki skupine STEPS, so sporočili iz izolske komunale.

Spletno uredništvo


Najbolj brano