“Gre za zadnji klic razuma delavcev Luke Koper, prebivalcev Kopra, Primorske in Slovenije”

Svet delavcev Luke Koper je na predsednika vlade Mira Cerarja kot posrednik naslovil sporočilo delavcev, ki že tretji dan blokirajo pristanišče.

 

Svet delavcev Luke Koper je na predsednika vlade Mira 
Cerarja kot posrednik naslovil sporočilo delavcev, ki že tretji 
dan blokirajo pristanišče. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Svet delavcev Luke Koper je na predsednika vlade Mira Cerarja kot posrednik naslovil sporočilo delavcev, ki že tretji dan blokirajo pristanišče. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > “Spoštovani predsednik Vlade RS Miro Cerar. Glas delavcev Luke Koper ni glas ulice, ni glas huliganov in ni glas tistih, ki hočejo škoditi lastnemu podjetju. Gre za zadnji klic razuma delavcev Luke Koper, prebivalcev Kopra, Primorske in Slovenije, ki smo siti uničevanja naših podjetij in naših življenj,” delavci pišejo premierju Miru Cerarju.

“Ste se v teh dneh mogoče vprašali, komu je v največjem interesu braniti Luko Koper? Nam, ki preživimo štirideset let svojega življenja v luki ali oblastnikom, ki se menjajo vsake štiri leta in luko jemljejo kot potencialni plen za osebna okoriščanja,” nadaljujejo.

“Država in državno premoženje sta last vseh prebivalcev in prebivalk in ne last oblastnikov, ki so jo dobili samo v upravljanje. Z enako pravico, kot lahko predstavniki kapitala vodijo naša podjetja, lahko tudi delavci sodelujemo pri upravljanju, kar je med drugim tudi ustavna pravica,” so zapisali.

Civilna iniciativa Vstala Primorska, vstani Slovenija je za danes ob 18. uri pred vhodom v Luko Koper napovedala shod v podporo delavcem. Shod pred Luko bo tudi v torek, 5. julija ob 18. uri, so napovedali v civilni iniciativi.

“Nikakor ne gre za ultimate, atentate in ostale prevrate, temveč za nezadovoljstvo z odločitvami ljudi, ki služijo izključno lobističnim interesom iz ozadja. Jazbec je bil le izvrševalec odločitev, zato nas njegov odstop ne zadovoljuje. Razkrili smo številne manipulacije in laži državnega sekretarja Dragonje in ministra Gašperšiča, zadnji pridobljeni dokumenti pa napovedujejo razkosanje naše luke in postopno uničevanje vsega, kar smo sami ustvarili. To so ljudje, ki delajo škodo našemu podjetju in vsem prebivalcem Slovenije, zato morajo odgovarjati. Povabili smo vas med nas. Ponudili smo vam roko dialoga. Ta roka se ne zavrača, če naj resno jemljemo vaše izjave k umirjanju razmer. Želimo samo zaščititi naša delovna mesta in naše podjetje tudi v prihodnje in za bodoče rodove. Naša volja je neomajna, ker se borimo za naša življenja, za naše družine, našo prihodnost in naše otroke. Zato nimamo kaj izgubiti! Delavci Luke Koper,” so še zapisali v sporočilu.

Preberite še:

Vodstvo: Ne moremo zagotoviti, da vlada ne bo uresničila načrtov

Zapletlo se je že na začetku sestanka

Minister Počivalšek na sestanek v Luko

Spletno uredništvo


Najbolj brano