Delmar: za štiri milijone evrov terjatev

Stečajni upravitelj izolskega Delmarja Andrej Marinc ocenjuje, da bo glede na bilančne podatke prijavljenih za približno štiri milijone evrov terjatev. Ker je Delmar že pred nedavno začetim stečajem unovčil veliko svojega premoženja, pa Marinc ocenjuje, da poplačilo navadnih upnikov ne bo veliko.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Delmar je šlo kot zadnje izolsko podjetje s področja predelave rib v stečaj konec septembra, s čimer je brez dela ostalo 63 ljudi.

Za stečajnega upravitelja je bil imenovan Andrej Marinc, ki je kot eno prvih potez koprskemu okrožnemu sodišču predlagal in tudi dosegel izdajo dovoljenja za končanje nujnih poslov. Medtem ko zaradi pomanjkanja finančnih sredstev proizvodnja in predelava rib v zadnjem obdobju ni potekala, sta namreč veleprodaja in maloprodaja rib v lastni prodajni mreži potekali vse do začetka stečaja.

Kot je Marinc pojasnil, je s prodajo zalog zadovoljen. "Prodali smo vso zalogo svežih rib, prav tako pa pospešeno poteka prodaja zamrznjenega programa večjim kupcem. Podaljšanje obratovanja trgovin tudi v prvih dneh po začetku stečaja je bila vsekakor dobra odločitev," je dodal.

Delmar je v času poslovanja pred stečajem unovčil veliko svojega premoženja, je še navedel Marinc. S tem je imel praktično do konca možnost poravnavati večino svojih poslovnih obveznosti in plač, po drugi strani pa je s tem zmanjšal možnosti poplačila ostalih upnikov. Stečajni upravitelj izolske družbe zato ocenjuje, da poplačilo navadnih upnikov ne bo veliko.

Glede na bilančne podatke Marinc sicer pričakuje, da bo prijavljenih terjatev za približno štiri milijone evrov, podrobnejše podatke pa bo lahko posredoval v decembru. Zadnji rok za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic se namreč izteče 24. decembra.

STA


Najbolj brano