Bertok zapušča CKŠP

Direktor izolskega Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) Andrej Bertok je v ponedeljek podal odstopno izjavo. Kot pojasnjuje, odstopa iz osebnih razlogov. CKŠP naj bi zapustil konec novembra.

Andrej Bertok Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Andrej Bertok Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Andrej Bertok, ki bi mu mandat potekel šele konec septembra 2017, pravi, da odstopa iz osebnih razlogov. Ugibanja, ali temu botrujejo morebitni nesporazumi z županom Igorjem Kolencem, odločno zanika: “V teh dveh letih, kar vodim center, so bili odnosi z občino ter drugimi javnimi ustanovami in društvi, dobri.” Slišati je, da ga nova služba čaka v Trstu, vendar sam o tem še ne želi govoriti. Omenja le, da bi CKŠP rad zapustil na zadnji delovni dan v tem mesecu, 28. novembra.

Če mu bodo Kolenc in svet zavoda ugodili, bodo v občini najbrž imenovali novega v. d. direktorja CKŠP in kasneje objavili razpis za direktorsko mesto, ki terja kar nekaj časa.

Javni zavod ima 22 zaposlenih, od katerih so trije športni trenerji v izolskih klubih. Bertok pravi, da poslujejo s pozitivno ničlo. Občina jim zagotavlja denar za plače, sami krijejo obratovalne stroške v 15 objektih, kulturnem domu, art kinu Odeon, galeriji Alga in vseh športnih objektih, od šolskih telovadnic in dvoran do obeh stadionov (v mestu in na Maliji) ter rekreacijskem parku Livade.

“V zadnjem obdobju je center doživel večjo prepoznavnost, veliko truda smo vložili v promocijo prireditev. Število obiskovalcev je občutno poraslo,” navaja. Decembra bo dopolnil 34 let, po izobrazbi je doktor politologije, doktoriral je v italijanski Gorici. Preden je 1. oktobra 2012 zasedel direktorsko mesto v CKŠP, je pri Italijanski uniji v Kopru vodil evropsko pisarno.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano