V Hidrii podelili nagrade za najinovativnejše dobavitelje

V družbi Hidria so danes podelili nagrade leonardo, namenjene Hidriinim najinovativnejšim dobaviteljem v obdobju 2013/2014. Glavno nagrado je prejelo podjetje Thyssenkrupp, še tri spremljevalne nagrade pa so prejele družbe Henkel Slovenija, Steel in Voestalpine.

Predsednik poslovodnega odbora in izvršni direktor Hidrie Iztok Seljak Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Predsednik poslovodnega odbora in izvršni direktor Hidrie Iztok Seljak Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IDRIJA > Družba Thyssenkrupp Steel Europe je nagrado prejela za inovativna predloga, s katerima je izkazala visoko stopnjo razumevanja Hidriine poslovne in marketinške strategije na najvišji ravni, so na današnji slovesni podelitvi nagrad v Spodnji Idriji pojasnili v Hidrii.

Henklu so nagrado podelili za odlično sodelovanje pri projektu za optimizacijo porabe premazov in pri uvajanju novega premaza. Družba Steel je nagrado prejela za inovativni predlog uvedbe za Hidrio povsem nove tehnologije spajanja, podjetje Voestalpine pa si je nagrado prislužilo za odlično sodelovanje s Hidriino razvojno enoto.

Nagrade so poimenovane po renesančnem inženirju in umetniku Leonardu da Vinciju. Predsednik poslovodnega odbora in izvršni direktor Hidrie Iztok Seljak je pojasnil, da so se za tako poimenovanje nagrade odločili, saj tako kot da Vinci zagovarjajo preprost pogled na življenje.

“Nekatere stvari delujejo, nekatere ne. Poskušati je treba narediti čim več stvari, ki delujejo dobro. Če delujejo zelo dobro, te bodo drugi kopirali, ti pa moraš narediti še korak naprej,” je nagrade pospremil Seljak.

Prejemnik glavne nagrade je prejel tudi kipec slovenskega kiparja Alena Ožbolta. Kipec je izpeljan iz da Vincijevega načrta za zračni vijak, predstavlja pa sodelovanje med ljudmi in kombiniranje idej, je dejal Ožbolt.

Za projekt Leonardo so se v Hidrii odločili lani po prejetju nagrade EBA za najbolj inovativno podjetje v Evropi EBA. Kot pravijo, želijo z nagradami spodbujati inovativnost in skupaj z dobavitelji najti inovativne prebojne rešitve, ki so koristne za obe strani in prinašajo pozitiven izplen.

STA


Najbolj brano