V Bovcu bodo danes odprli prvo footgolf igrišče v Sloveniji

Na golf igrišču Golf Cluba Bovec bodo danes odprli prvo igrišče za footgolf v Sloveniji. Gre za relativno nov šport, ki je mešanica nogometa in golfa. V Sloveniji je še precej neznan, novo igrišče pa bo zagotovo prineslo večjo prepoznavnost, je prepričan predsednik Footgolf združenja Slovenije Andrej Manfreda.

Gre za relativno nov šport, ki je mešanica nogometa in 
golfa.
Gre za relativno nov šport, ki je mešanica nogometa in golfa. 

BOVEC > “Footgolf je mešanica nogometa in golfa. Igralec mora z čim manj udarci brcniti nogometno žogo v luknjo, veliko pol metra. Igra se na golf igrišču po golf pravilih,” je koncept igre footgolf pojasnil Andrej Manfreda.

Igra izvira z Nizozemske, kjer so pred štirimi leti začeli organizirati prva tekmovanja. Zelo priljubljen je v Ameriki in Argentini. Ideja zanj je nastala naključno. V Angliji je eden izmed profesionalnih nogometnih igralcev po končanem treningu soigralce izzval, kdo bo z igrišča žogo brcnil do garderobe z najmanj udarci.

V Bovcu bo ta šport dobil pravo igrišče, takšno kot velevajo pravila. Za to destinacijo so se odločili, ker se jim je zdela najbolj zanimiva, pa tudi zaradi geografije samega igrišča in obstoječega eko golf igrišča. Poleg tega jim je prisluhnila tudi lokalna skupnost.

Igrišča za footgolf so od Slovenije precej oddaljena. Najbližji sta v Zagrebu in Budimpešti. Manfreda verjame, da bo odprtje prvega igrišča v Sloveniji posledično vodilo tudi do odpiranja drugih.

Ta igra je primerna za vse. Tako za ženske, otroke in tudi starejše. Gre namreč za triurno rekreacijo, v kateri se prehodi okoli dva kilometra in pol.

Sredi junija bodo v Bovcu gostili finale sedmega turnirja iz serije mednarodnih turnirjev evropske footgolf zveze. Vzporedno bodo organizirali tudi odprto prvenstvo Slovenije, ki je namenjeno vsem, tudi začetnikom.

STA


Najbolj brano