Nekaj dogodkov je že znanih

V celoti obnovljeno vilo v Vipolžah, v kateri bo spet živahno predvidoma od pomladi dalje, si je ogledala nova ministrica za kulturo. Priprave na odprtje vile gredo po načrtih.

Dobrega pol leta pred predvidenim odprtjem vile v Vipolžah so že znani posamezni dogodki, ki jim bo palača prizorišče
Dobrega pol leta pred predvidenim odprtjem vile v Vipolžah so že znani posamezni dogodki, ki jim bo palača prizorišče  

VIPOLŽE >Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar si je v spremstvu sodelavcev ogledala glavni rezultat ene največjih naložb ministrstva za kulturo v zadnjih letih, torej to, kakšen je videti obnovljeni grad v Vipolžah. Kot je znano, so gradbena dela končana, ministrica pa se je z briškim županom Francem Mužičem ter z drugimi predstavniki občine in tamkajšnjega zavoda za turizem, ki bo vipolško palačo upravljal, pogovarjala tudi o tem, kako gre h koncu urejanje bodočega multikulturnega centra sredi Brd.

Po besedah direktorice zavoda za turizem Ariane Suhadolnik so že izbrali dobavitelja opreme in objavili razpis za izbiro dobavitelja ter monterja avdio-video naprav in inštalacije v trietažni stavbi. Ta bo začela sprejemati goste predvidoma sredi aprila prihodnje leto, je povedala direktorica, trak pa bodo rezali predvidoma 15. maja prihodnje leto. Dejala je tudi, da je ministrica obljubila podporo programom v Vipolžah.

Medtem so se v zavodu že dogovorili za izvedbo posameznih dogodkov in dejavnosti. Direktorica je omenila dva strokovna kongresa in poletne delavnice novogoriške ljudske univerze. Začenjajo drugi krog pogovorov z različnimi potencialnimi uporabniki vile, pravi, med katerimi sta med drugim novogoriška univerza in Emuni.

“Vključili smo se v kongresni urad, ki trži prostore za kongrese,” je Suhadolnikova še povedala o pripravah na “zagon” multikulturnega centra, pripravljajo pa tudi razpis oziroma razpise za oddajo kavarne, restavracije in vinoteke v vili. Prav vse možne uporabnike lične bele palače v Brdih pa direktorica vabi, da se za informacije obrnejo na zavod za turizem.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano