Miklavž “na paro”

Na pobudo Ajdovke Olge Ličen in v sodelovanju s Slovenskimi železnicami, ki so za danes pripeljale muzejski vlak s parno lokomotivo v Novo Gorico, je Miklavžev vlak več kot 500 otrok in staršev popeljal iz Ajdovščine do Nove Gorice in nazaj.

Miklavžev vlak je s parno lokomotivo sopihal od Ajdovščine 
do Nove Gorice in nazaj. Foto: Alenka Tratnik
Miklavžev vlak je s parno lokomotivo sopihal od Ajdovščine do Nove Gorice in nazaj. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Pobudnica in organizatorka Miklavževega vlaka Olga Ličen: “Pogosto pridem na ajdovsko železniško postajo in opazujem otroke, s kakšnim zanimanjem si ogledujejo muzejsko lokomotivo, ki stoji na postaji. Tako se mi je utrnila ideja, da bi jim praznične dni popestrila z vožnjo z muzejskim vlakom po vipavski železnici, od Ajdovščine do Nove Gorice in nazaj. Slovenske železnice so se odzvale naši prošnji in ponudile prijazno ceno, pri obdarovanju otrok pa so nam priskočili na pomoč donatorji in sponzorji, tako da je Miklavž na vlaku tudi obdaril otroke.”

Povratna vozovnica je stala deset evrov, Miklavžev vlak pa ni navdušil samo potnikov, ampak tudi številne mimoidoče, ki so z zanimanjem pospremili parno lokomotivo z vagoni z ajdovske železniške postaje na pot.

AT


Najbolj brano