Danijel Krivec je častni občan

Dolgoletnemu nekdanjemu bovškemu županu in državnemu poslancu Danijelu Krivcu so na včerajšnji slavnostni seji ob bovškem občinskem prazniku podelili naziv častni občan. Miha Sotlar je prejel plaketo, priznanji so namenili Petru Domevščku in Davidu Ostanu, Mija Bon je dobila denarno nagrado.

Danijel Krivec je postal častni občan Bovca.
Danijel Krivec je postal častni občan Bovca.  

BOVEC > Danijel Krivec je postal eden najmlajših častnih občanov daleč naokoli zaradi izjemnih projektov in podvigov, ki jih je spodbudil in s sodelavci uspešno izpeljal. “V neizbrisnem spominu mi ostaja izkušnjo po plazu v Logu pod Mangrtom, kjer sem pridobil ogromno izkušenj. To je bila nekakšna prelomnica pri mojem delovanju,” se spominja. Takrat je kot poveljnik Civilne zaščite Bovec prejel zlati znak za hrabrost in modre odločitve.

Vizija in pogum

Po njegovi zaslugi so, med drugim, uredili bovški trg, začeli z gradnjo bovškega letališča in doma civilne zaščite. Tudi zaradi njegove vizije ima Bovec lep kulturni dom in Strgulčevo hišo. Kot poslanec je bistveno prispeval k rekonstrukciji ceste v kobariških ovinkih. In seveda je kot predsednik občinske komisije in kot poslanec skupaj z ekipo dosegel, da kaninsko smučišče spet obratuje. “Imeti je treba vizijo, pogum in garati,” je prepričan Krivec. Je gasilec od mladih nog, zato ga veseli, da lahko pomaga tudi pri projektu gradnje gasilskega doma v domači Srpenici.

Tri priznanja in denarna nagrada

Miha Sotlar je plaketo prejel za nepogrešljivo vlogo v komisiji za zagon Kanina, v svoji bovški odvetniški pisarni pomaga tudi z brezplačnimi nasveti. Davidu Ostanu z uspešno ovčarsko kmetijo in sirarno so priznanje namenili tudi zaradi dela pri projektu cerkvice Dobrega pastirja. Peter Domevšček je spodbudil nastanek društva Od ovce do izdelka, vseskozi skrbi za promocijo tradicionalnih jedi in domačih surovin. Mija Bon prejme denarno nagrado, ki ji bo prišla prav pri pripravi načrtovane monografije na temo ledinskih hišnih imen v Bovcu. Danes pa bo veselo na etnološko zabavnem Buškem dnevu.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano