Poziv k podpisu peticije: Škofije potrebujejo novo šolo!

Na Škofijah samoizbrani posamezniki, v sodelovanju z ravnateljico šole in povsem mimo sveta KS, pospešeno izvajajo neumnosti za povsem zgrešeno energetsko sanacijo 41 let stare azbestne, montažne osnovne šole.

Zadnji mesec šolskega leta naj bi učence razmetali na vse konce po Škofijah, od prostorov KS, ki je sedaj, za odstopit kakšen svoj prostor za “učilnico”, celo dobra za sodelovanje, čeprav se vse aktivnosti izvajajo brez vednosti sveta KS, pa v večnamensko dvorano KS, pa v namiznoteniško dvorano, morda celo v kakšen bife. Razmišljam, če ne bi kar mojo dnevno sobo preuredil in pomagal s prostorom tudi sam. Starši otrok na Elerjih pa nič skrbet, vaši otroci naj bi po nekih informacijah bili sprejeti v šolo na Hrvatinih. Srečni vi ... Je morda vaš samooklicani predstavnik Elerjev, ki je v ekipi tistih posameznikov, ki so proti novi šoli in za porazno sanacijo, uredil, da bo vse ok? Prepričan sem, da velika večina staršev otrok, katerih otroci hodijo v šolo na Škofijah, ne vedo, kaj se jim kuha za hrbtom.

Borut Slapnik: “Prepričan sem, da velika večina staršev otrok, katerih otroci hodijo v šolo na Škofijah, ne vedo, kaj se jim kuha za hrbtom.”

Osebno sem zgrožen in ne morem verjeti, da so taki ljudje, ki vse to podpirajo. Rekli so celo, da če ne bo sanacije v taki obliki, potem s strani MOK na Škofijah ne dobimo nič. Raje nič, kot pa tako neumnost in ta nič ne bo nič, ampak bo že večkrat obljubljena osnovna šola, ki je bila v vsaki predvolilni kampanji izrabljena le za pridobivanje volilnih glasov. Moj sin ne obiskuje več osnovne šole, a mi kot krajanu niti najmanj ni všeč, kaj in na kakšen način se vse to dogaja. Svojega otroka, ko bodo šolo zaprli zaradi neprimerne sanacije, ne bi peljal več v “improvizirano šolo”.

Naj se šolsko leto zaključi konec meseca maja in ne junija, kot normalno povsod po Sloveniji. Sam obsojam aktivnosti vodstva šole in upam, da bodo v bodoče to vodstvo in vsi tisti, ki te aktivnosti izvajajo, tudi prevzeli vso odgovornost za vse nadaljnje probleme, povezane z neprimerno in škodljivo sanacijo šole.

Spoštovani krajani KS Škofije, ne glede na to, kako ste politično ali versko opredeljeni, ne glede na to, ali podpirate župana ali ne, ne glede na to, ali podpirate predsednika KS ali ne, tu gre za bodočnost naših otrok, za pogoje, v katerih se bodo otroci šolali in preživeli večino svojega časa. Sam sem imel privilegij stopiti v prvi razred tedaj nove in danes razpadajoče šole in zakaj ne bi danes ta privilegij imeli drugi otroci? Tako kot je šola do leta 1977 imela dušo, jo ima tudi ta šola, ki deluje od 1977 leta dalje. Zelo narobe bi bilo, če je ne bi imela in danes, oziroma že nekaj let nazaj, bi to dušo morala imeti tudi nova, za naše otroke primernejša šola.

Peticija zbiranja podpisov za novo šolo je v polnem teku in pokažimo, da nam ni vseeno, kaj se dogaja z našim krajem. Upam, da bo na koncu le zmagal razum vseh akterjev in da bo naš kraj končno dobil tisto, kar si zasluži in potrebuje, in to je nič drugega kot novo šolo.

BORUT SLAPNIK, Spodnje Škofije


Pišite nam


Najbolj brano