Histerija je vedno znak šibkosti

V Primorskih novicah se sprašuje Aurelio Juri, kaj bo sledilo, če se bo slednjič ugotovilo, da je Rusija v povezavi z zastrupitvijo dvojnega agenta Skripalova z živčnim plinom, nedolžna. Kaj bo na to rekla Evropska unija, ki se je solidarizirala z Veliko Britanijo? Se bo Theresa May opravičila?

Težka vprašanja, na katera ima sicer skoraj vsa Evropa “zanesljiv in trden” odgovor, češ, da se to ne more (in ne sme) zgoditi. Za nas Slovence pa je to vprašanje toliko težje, ker je vezano na predsednika Boruta Pahorja, ki se je odločno in tesno solidariziral po zgledu z Evropsko unijo!

Meni, osebno, ta zadeva zaudarja po zloglasnem primeru mariborskega župana Franca Kanglerja, obtoženega za huda kazniva dejanja, ki da jih je med županovanjem storil, za kar je bil odposlan v zapor, po krivici, ker se je kasneje ugotovilo, da so bile obtožbe lažne in izmišljene.

Frane Goljevšček: “Predsednik Pahor ni upošteval mnenja nekaterih naših politikov, da je potrebno (in pošteno in pravično!) počakati na razkritje in potrditev dokazov.”

Pahor se je po svoji funkciji, v svojem imenu in ker je naš predsednik, tudi v imenu nas vseh, solidarno pridružil tistim, ki so predsednika Putina in s tem tudi Rusijo, obsodili zločinskega dejanja naklepnega umora, kar je potegnilo za seboj odpoklic večine evropskih veleposlanikov iz Moskve.

Vendar za ta razvpiti zločin ni nobenega dokaza! Torej obsodba brez dokazov. Solidarnost oborožena z lažjo!

Tudi sam bi najprej pomislil, da je prah živčnega plina “potrosil” v London sam Putin, jezen na “demokratični, pravno urejeni” zahod, ki mu ljubosumno nagaja pri vzponu k Veliki Rusiji. Namreč zahodni svet nima dovolj energije in vzajemne sile, ki bi konkurirala nevarni vzhodni sili. Za spodkopavanje te rastoče sile, je potrebno učinkovito podtalno delovanje, ki ga lahko opravičuje samo laž.

Predsednik Pahor ni upošteval mnenja nekaterih naših politikov, da je potrebno (in pošteno in pravično!) počakati na razkritje in potrditev dokazov, ki so pravno edini izpričevalci resnice.

Le kaj bomo storili, če se izkaže, da ima Putin prav? Kdo se bo komu opravičil? V kom se bo zbudila pravičnost in poštenost?

Histerija je vedno znak šibkosti. Je ta primer podoba našega duhovnega stanja?

FRANE GOLJEVŠČEK, Izola


Pišite nam


Najbolj brano