Tudi nogomet izstavlja račune

Zadnje dni je nogometna žoga spet stopila v ospredje zanimanja domače športne javnosti. Najprej se je Maribor spotaknil na evropski klubski poti. Po nizu medlih predstav že vse od pomladi bi sicer v četrtek v tekmi sezone proti bolgarskemu tekmecu še lahko zakril vse slabosti, a si kljub evforični polovici drugega polčasa dokončnega prebliska enostavno ni zaslužil. Aroganten odnos do tekmecev in vodstva krovne nogometne organizacije ter očitno neposrečeno poletno kadrovanje z za slovenske razmere daleč najbolj polno malho so vijoličaste zaustavili na novi evropski poti. Tudi nogomet izstavlja račune, pa čeprav so ti potem poravnani z zamudo ...

Doma se je vsaj za konec tedna težišče dogajanja preselilo na Primorsko. V Sežano je Olimpija privabila za Kras rekordnih 1500 gledalcev in - zmagala. Tabor ima seveda povsem drugačne cilje od Olimpije. Prišleki z vseh vetrov naj bi zagotovili, da bi se prvoligaški nogomet na Krasu zasidral za več kot eno sezono, Zmaji pa bi radi s slovenskega vrha spet sklatili Maribor. To pa bo v nadaljevanju sezone - ob predvideni razprodaji najboljših igralcev - zelo težko. Tretjega kandidata za vrh prve SNL realno ni, pa čeprav še vedno vodi presenetljivi Aluminij.

Tekma v Biljah je potrdila, da goriški bazen ob preudarnem kadrovanju zmore piramido z ambiciozno ekipo v prvi SNL.

K miku lokalnega obračuna so v soboto prispevali številni v Biljah, ki so bili v drugoligaškem derbiju domačega palčka in sosednje Gorice, nekdanje redne udeleženke evropskega klubskega poletja, priča neverjetnemu preobratu. Že pokopana Gorica je potrebovala le zadnjih 15 minut, da je prepričljiv poraz spremenila v sladko tesno zmago, s katero še vedno ostaja največji favorit za ekspresno vrnitev v slovensko nogometno elito. Tekma v Biljah je potrdila, da goriški bazen nogometnih talentov ob preudarnem kadrovanju nedvomno zmore piramido z ambiciozno ekipo v prvi SNL.

Za nogometni posladek bo v prihodnjih dneh skrbel teden resnice za slovensko reprezentanco. Želje so eno, realnost pa drugo. Selektor Kek za uresničitev ciljev in nadaljnjih realnih upov na nastop na EP nujno potrebuje dve zmagi v Stožicah: v petek proti Poljski in v ponedeljek proti Izraelu. Toda večina nosilcev reprezentančne igre v svojih klubih na tujem trenutno igra le posredne vloge, za nove eksperimente pa ni ne časa ne igralcev. Sicer pa, kako smo že zapisali v naslovu?


Preberite še


Najbolj brano