Rešitev je lahko 12-članska liga

SEŽANA > “Tudi v tem zahtevnem obdobju bo NK Tabor Sežana ostal zvest svojemu poslanstvu - ustvarjanju pozitivnih zgodb ter širjenju pozitivnega vpliva na našo družbo. Obdobje, ki je pred nami, nam poleg velikih izzivov za našo družbo prinaša tudi številne priložnosti,” je na uradnem facebook profilu NK Tabor med drugim zapisal direktor kluba Davor Škerjanc. Te dni je v stalnih stikih z ostalimi prvoligaškimi klubi, ki se sprašujejo, kako in predvsem kdaj naprej.

Prejšnji teden se je zanje in ostali svet zavrtel izjemno hitro. V Sežani so po zadnjih zelo dobrih rezultatih v prvi nogometni ligi z nestrpnostjo pričakovali derbi z vodilno Olimpijo, ki bi zagotovo napolnil stadion in prinesel dodaten denar v klubsko blagajno. Toda 10. marca je bilo sklenjeno, da se članske tekme prve lige igrajo za zaprtimi vrati, prejšnji petek pa je sledila odločitev Nogometne zveze Slovenije (NZS) o odpovedi vseh tekem in aktivnosti do 3. aprila. Deset dni po zadnjem odigranem krogu se zdi, da je bil zadetek Marka Ristića v Velenju za trenutno šesto mesto zadnji za to sezono. Ristić je sicer z družino še vedno v Sežani, saj mu njegova vrnitev v Srbijo trenutno ni mogoča, te dni je bil v mestu tudi trener Mauro Camoranesi. “V petek popoldne sem tuje igralce poslal domov, tu so zaradi težav s prekinitvijo povezav ostali naši nogometaši iz Afrike. Trenutno sem v klubskih prostorih, nekatere nujne stvari je potrebno postoriti,” nam je včeraj povedal Škerjanc, ki ni bil navdušen nad napovedjo igranja tekem pred praznimi tribunami. “Nogomet in ostali športi se igrajo za ljudi, zato je prav, da so aktivnosti prestavili. Kako bo naprej, nihče ne ve. Čakamo na odločitve nogometne zveze in predvsem oblasti, ki bodo presodile, kdaj se lahko stanje postopoma začne vračati v normalo,” dodaja Škerjanc.

Davor Škerjanc

direktor NK Tabor

“Že dolgo zagovarjam širitev prve lige na 12 klubov in v teh izrednih razmerah je to pragmatična rešitev.”

Idej, kaj bi lahko naredili, je precej, vendar bo tu ključno besedo najprej že danes imela krovna evropska organizacija Uefa in za njo NZS. Klubi morajo po pravilih nogometaše vseeno plačevati tudi v takem položaju. “Že dolgo zagovarjam širitev prve lige na 12 klubov in v teh izrednih razmerah je to pragmatična rešitev. Eni so za to, da odigramo še dve tekmi, s tem zaokrožimo dve tretjini tekmovanja in dobimo prvaka, nekateri bi prvenstvo nadaljevali še krepko v junij. Tabor je trenutno v položaju, ko bi ostal v ligi in tudi če bi odigrali še dva kroga, verjamem, da bi v njej neposredno obstali,” pravi direktor Tabora.

V teh dneh klub ohranja stik z javnostjo in prek družabnih omrežij pošilja pozitivna sporočila. Tudi to je poslanstvo športa.


Preberite še


Najbolj brano