Ajdovske izjeme in nenavadnosti

Precej neobičajnosti se je zvrstilo ob robu uvodnega letošnjega primorskega derbija med Gorico in Koprom. Prvič sta se nogometna tekmeca, ki imata v svoji vitrini skupno pet državnih in šest pokalnih lovorik, pomerila v drugi ligi. Nenavadno je, da sta dvoboj tretjega kroga odigrala v Ajdovščini, kjer so zaradi prenove matičnega igrišča v športnem parku Novogoričani gostili Koprčane. Tudi slabih 30 kilometrov dolga pot iz Nove Gorice v Ajdovščino se je zaradi del in gneče na hitri cesti za nesrečnike, ki so ubrali to različico, lahko zavlekla do poldruge ure namesto običajnih 15 minut.

Posebnost sobotnega obračuna je bil gotovo Miran Srebrnič, ki je v dvoboju proti svojemu dolgoletnemu klubu sedel na klopi Kopra. Prav eden od simbolov Gorice skozi čas je razvneto podoživljal razvoj dogodkov in naposled razplet tekme, po kateri mu je vidno odleglo. Pri trenerju, ki ne slovi po temperamentnem vodenju samih dvobojev, je bil čustven odziv po zadnjem sodnikovem žvižgu razumljiv. Zaradi preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

Ni skrivnost, da je Srebrniču ostal grenak priokus, potem ko se mu je klubsko vodstvo Gorice zahvalilo sredi pretekle sezone.

Ni skrivnost, da je Srebrniču ostal grenak priokus, potem ko se mu je klubsko vodstvo Gorice zahvalilo sredi pretekle sezone. Nova koprska stvarnost na začetku drugoligaškega prvenstva ni bila tako rožnata, zmaga z Gorico pa je prišla kot naročena. S tremi točkami iz Ajdovščine bodo tudi v poletni vročini na Bonifiki lažje zadihali, s polnimi pljuči pa predvidoma jeseni, ko bodo dnevi krajši in noči daljše.

Novogoričani, ki so se lahko po drugem krogu edini pohvalili s stoodstotnim izkupičkom, so zdrsnili z vrha lestvice, kjer so zdaj nenadejano Biljenci. V soboto so dobili primorski obračun v Dekanih, do konca avgusta pa jih čakata še dva. Najprej v Brdih in za konec poletnih počitnic doma z Gorico, ki mora še dokazati, da lahko zmaga na tekmah z rezultatskim bremenom. Lani v prvi ligi in tudi dodatnih kvalifikacijah ji to ni uspevalo. Če želi do prvega mesta in napredovanja, pa bo morala zasukati negativni trend, ki se je nadaljeval tudi proti Kopru.

Da so Novogoričani tekmeca gostili v Ajdovščini, ne more biti olajševalna okoliščina. Mesto burje pa bo po drugoligaškem derbiju v soboto še privlačno prizorišče uvodnega tretjeligaškega dejanja. Prvenstvo bodo odprli sosedje iz Ajdovščine in Vipave.


Preberite še


Najbolj brano