Vrujin Jesenski šaltin

Istrska zasedba Vruja je letos polnoletna in se jutri, ob 20. uri, po treh letih vrača v domači Koper, kjer bo ob 70-letnici Radia Koper predstavila program, poimenovan Jesenski šaltin.

Vruja bo jutri ob 20. uri nastopila v dvorani sv. Frančiška v 
Kopru. Foto: ARHIV SKUPINE VRUJA
Vruja bo jutri ob 20. uri nastopila v dvorani sv. Frančiška v Kopru. Foto: ARHIV SKUPINE VRUJA

Zasedba, ki je v 18 letih odprašila, obudila, osvežila ter na štiri plošče tudi shranila številne napeve v vseh treh jezikih Istre, se po treh letih od zadnjega koncerta v mestu, kjer je nastala, vrača k domačemu občinstvu.

Pevka Alenka Kranjac, Marino Kranjac s paleto istrskih ljudskih glasbil, kitarist Gabrijel Križman, Peter Kaligarič na harmoniki, Gorast Radojevič na bas kitari in bajsu, Veronika Vižintin na cajonu in violinist Niki Germovšek, se bodo še pred snemanjem nove plošče, ki nosi delovni naslov Ljubezen, vojna in spet ljubezen, sprehodili skozi bogat repertoar. Predstavili bodo nekaj novosti, napovedujejo pa tudi posebnega skritega gosta, ki v Istro, na katero ga veže posebna vez, prihaja od zelo daleč. Koncert, ki nastaja ob podpori koprske občine, se v dvorani sv. Frančiška začne ob 20. uri.


Najbolj brano