Vrača se festival Kulturiti dvoru

Po uspešnem preboju januarskega prireditvenega zatišja Center mladih Koper vstopa v mesec februar, ki ga bo letos posvečen kulturnim vsebinam za mladino. Ključne besede so fusion, jazz, elektronika in eksperimentalno.

Harmonikar Janez Dovč in tubist Goran Krmac sta lani v družbi 
Metoda Banka nastopila na festivalu Plavajoči grad.  Foto: Maja Pertič Gombač
Harmonikar Janez Dovč in tubist Goran Krmac sta lani v družbi Metoda Banka nastopila na festivalu Plavajoči grad.  Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER > Po kulturnem prazniku se 9. februarja na oder vračajo Obalne rime Back to Roots, ki bodo gostile uveljavljene ter manj uveljavljene pesnice in pesnike.

V tokrat bolj zgodnjem času se vrača tudi festival Kulturiti dvoru, ki bo svoj poklon kulturi prispeval v jazzovski obliki. V petek, 10. februarja, bo nastopil duet Janez Dovč-Goran Krmac, uveljavljena slovenska glasbenika in dolgoletna glasbena pajdaša, ki bosta s harmoniko, tubo ter efekti raziskovala večdimenzionalnosti zvoka. Na izlet se podata tudi h kakšnim drugim glasbilom ter prepletata folk, etno, jazz in številne druge glasbe.

V soboto, 11. februarja, pa bo ob 20. uri nastopila skupina Ecliptic, ki jo sestavljajo predstavniki težke sodobne jazzovske kategorije. Na odru bodo kitarist Jani Moder, basist Jani Hace, pevec/beatboxer Murat, bobnar Žiga Kožar ter trobentač Igor Matkovič, ki mu roke uidejo tudi na elektroniko. Obeta se torej večer jazza, drum’n’bassa ter elektronskega raziskovanja.

Ker si kulture ne morejo predstavljati brez starih običajev, Center mladih Koper vabi na pustno rajanje, ki bo 18. februarja in ga bodo do polnoči pospremili lokalni Beatles Legendado oziroma Jan Fanedl, Gaj Bostič, Manuel Brajnik in Matej Mittendorfer. Za pustne maske bo vstop prost.


Najbolj brano