V Portorožu se že čuti utrip festivala MMS

V Portorožu je te dni že čutiti utrip prihajajočega 38. festivala Melodije morja ni sonca. V ponedeljek in torek sta se pred lokalom Kapelca predstavili prvi dve skupini izvajalcev, današnji predstavitveni večer pa odpade zaradi napovedanega dežja.

Nastopajoči in gostitelji na drugem predstavitvenem večeru. Foto: Janez Kočar
Nastopajoči in gostitelji na drugem predstavitvenem večeru. Foto: Janez Kočar

PORTOROŽ > V soboto se bo za uspeh na letošnjih Melodijah morja in sonca potegovalo 14 izvajalcev. Ti so se, kot običajno, predstavili občinstvu že nekaj dni pred festivalom. Povezovalka predstavitvenih večerov Lara Pirc je tako v ponedeljek na odru pred lokalom Kapelca gostila zasedbo Laurylin, ki bo nastopila z Janom Bogatičem, zasedbe Kalamari, Prifarski muzikanti in Swing Deal ter pevko Steffy.

Sinoči so se zvrstili še predstavitveni nastopi Ane Štokelj, Irene Vrčkovnik s skupino MJAV, Klape Semikantá, Mance Špik in skupine The Plut Family. Drevi so v Portorožu pričakovali še Leo Sirk, Milo, Bogdana in skupino Proteus, a so iz Avditorija sporočili, da tretji predstavitveni večer zaradi slabe vremenske napovedi odpade.

Festival se bo v amfiteatru Avditorija pričel v soboto ob 21. uri. Kdor se ga ne bo mogel udeležiti, bo dogajanje lahko spremljal v neposrednem prenosu na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in RTV 4D.

Letos mineva štirideset let odkar so se zgodile prve Melodije morja in sonca. Več o zgodovini festivala in o skladbah, ki še vedno odzvanjajo v ušesih, boste lahko prebrali v tokratni prilogi Sobota.

Prebirite še:

Ob Lorelli tokrat Bernarda Žarn


Najbolj brano